Boter
|
200 g |
---|---|
Gehakte pure chocolade
|
200 g |
Eieren
|
4 |
Poedersuiker
|
100 g |
Algemeen bloem
|
120 g |
Zout
|
1 snufje |
Boter
|
50 g |
---|---|
Volvette room
|
100 ml |
Gehakte pure chocolade
|
150 g |
Volvette room
|
200 ml |
---|---|
Gemengde verse bessen
|
Chocoladetaart is tegenwoordig een universele favoriet, maar het idee om chocolade toe te voegen aan een westers taartmengsel ontstond pas halverwege de 17e eeuw, toen cacao uit Amerika beter verkrijgbaar was in Europa. In de loop der jaren is het proces verfijnd en aangepast en zijn honderden verschillende variaties ontstaan.
Mensen die niet van chocoladetaart houden vind je nauwelijks, dus het is ook een handig onderdeel voor ingewikkeldere creaties. Gebruik hem als favoriete laag in een taart met meerdere lagen, of pas het recept aan met een meer traditioneel glazuur en maak zo een heerlijke chocoladebruidstaart.
In ons recept wordt ganache gebruikt, maar dat is maar een van de vele manieren om de chocoladetaart te versieren. Een eenvoudig alternatief is poedersuiker of een eenvoudig boterglazuur. Extreme chocoladeliefhebbers kunnen Nutella op de taart smeren en gehakte noten toevoegen voor een variatie met nog meer verwennerij.
Het is belangrijk om de taart in een luchtdichte bak op een koele, droge plaats te bewaren. Op die manier kun je hem maximaal een week bewaren.