Chocoladepudding
Bereidingswijze
Tip
De beste manier om te voorkomen dat er klontjes in de vla ontstaan, is de ingrediënten goed te kloppen. Maar als je klontjes in de pudding ziet, kun je het mengsel door een fijne zeef zeven om alle maïzenaklontjes te verwijderen voordat je de pudding in de koelkast zet.
Tip
Dek de pudding af met huishoudfolie of waspapier door dit direct op het oppervlak van de pudding te drukken voordat je die in de koelkast zet. Dit voorkomt dat de pudding tijdens het afkoelen in de koelkast een vel krijgt. Klop of roer niet meer als het dessert eenmaal opstijft, want dat tast de textuur van de pure chocoladepudding aan en maakt hem losser.
Vragen over chocoladepudding
Een chocoladepudding als dessert maken is eenvoudig. Met onze tips en ons recept krijg je een romige, zachte pudding met een intense chocoladesmaak die je de dag tevoren kunt maken en een nacht in de koelkast kunt laten afkoelen. Wij hebben enkele van de meest gestelde vragen over chocoladepudding beantwoord, zodat je weet hoe je dit smakelijke dessert moet maken. Hieronder lees je er alles over!
Ingrediënten
Volle melk
|
¾ L |
---|---|
Ca. 1 dl) maïszetmeel, bijvoorbeeld maïzena
|
50 g |
Eieren (ca. 1 dl)
|
2 |
Rietsuiker
|
4 el |
Vanillepeultje (de zaadjes) of dezelfde hoeveelheid vanillepasta
|
½ |
Grof gehakte pure chocolade (ca. 55% cacao)
|
75 g |
Volvette room, opgeklopt tot een licht schuim
|
1½ dl |
Romige pure chocoladepudding
Een zelfgemaakt chocoladepuddingdessert is een heerlijke manier om je gezin te verwennen en is vrij gemakkelijk zelf te maken, aangezien er slechts een handvol basisingrediënten voor nodig zijn. Dit dessert met een fluweelzachte, romige textuur smelt in je mond. Vergeet de in de winkel gekochte versie en probeer ons gemakkelijke recept voor chocoladepudding op basis van volle melk en pure chocolade die samen met eieren en maïszetmeel een dikke, romige textuur heeft. De suiker en vanillezaadjes geven de pudding zoetheid en een delicaat bloemenaroma.
Inspiratie nodig voor desserts of zoete lekkernijen? Probeer eens een romige zachte vanillepudding geserveerd met een warme kersensaus of een zoete en romige panna cotta met vanille met een zure bessencoulis van bevroren bessen. Kijk voor andere desserts met chocoladesmaak eens naar ons recept voor een zachte en smeuïge chocolademousse , gegarneerd met chocoladekrullen.
Serveer een klassieke pudding als dessert
Trakteer je vrienden en familie op een decadente maar klassieke chocoladepudding als dessert. Ze zullen verrast en verrukt zijn over dit rijke en romige dessert en deze vrolijke traktatie niet kunnen weerstaan. Het beste is dat je de pudding de dag ervoor kunt klaarmaken en 's nachts in de koelkast kunt laten staan. Hierdoor kan de vla opstijven en de juiste textuur ontwikkelen die typisch is voor een pudding. Hij smaakt hemels op zichzelf en geserveerd met een toef slagroom erop voor een zoete lichtheid.
Geniet van een intense smaak en zachte textuur
Onze chocoladepudding heeft eenvoudige smaken met maximale smaak. De heerlijk intense en diepe chocoladesmaak in combinatie met een zachte textuur is wat dit dessert zo ongelooflijk lekker maakt. Wij gebruiken pure chocolade met een cacaogehalte van 55%, die een goed evenwicht van smaken biedt zonder te zoet te zijn en die precies de juiste hoeveelheid bitterheid toevoegt als aanvulling op de zoetheid van de rietsuiker en de vanillezaadjes. De eieren en het maïszetmeel dragen bij aan de perfecte consistentie van de pudding met een romige, zachte textuur die smelt op je tong.
Voeg een eigen accent toe
Combineer verschillende chocolades en meng donkere krachtige chocolade met een lichtere chocolade met karamelsmaak. Gebruik voor een zoetere pudding melkchocolade. Breng de rijke chocoladesmaken in evenwicht met vers geperst sinaasappelsap voor een fris, citrusachtig aroma. Garneer met slagroom en sinaasappelschil erbovenop.
Geef het chocoladedessert meer diepte door een beetje koffie aan de melk en het maïszetmeel toe te voegen; dit geeft de chocoladepudding een lekkere mokkasmaak. Chocolade en koffie passen perfect bij elkaar, want het bittere van de koffie gaat uitstekend samen met het zoete van de chocolade. Je kunt ook espresso gebruiken met een donkere branding die de chocoladesmaak versterkt en warme specerijen zoals kaneel of nootmuskaat toevoegen.