Als er nog steeds luchtbellen in de chocolademacarons zitten nadat je de bakplaat tegen de keukentafel hebt gestoten, kun je de kleinere luchtbellen in de schuimpjes doorprikken met een tandenstoker.
Zorg dat de oventemperatuur niet te hoog is en dat je het beslag niet te veel klopt, omdat dit de textuur en het uiterlijk van de macaronschuimpjes kan beïnvloeden en ze kunnen uitlopen op het bakpapier. Gebakken macarons moeten golfjes hebben rond de randen van de schuimpjes. Deze golfjes worden voetjes genoemd en voorkomen dat de macarons zich verspreiden.
Je kunt de chocolademacarons meteen opeten, maar je kunt ze ook een dag in de koelkast zetten zodat de ganache en de cacaoschuimpjes na het bereiden wat steviger worden. Daarna blijven ze nog ca. 5 dagen goed in de koelkast, bij voorkeur in een cakevorm zodat ze kunnen ademen.
Franse macarons zijn delicate zoete lekkernijen, perfect als tussendoortje. Met ons recept kun je wanneer je maar wilt genieten van heerlijke zelfgemaakte chocolademacarons met gladde schuimpjes en een ganachevulling. We hebben enkele van de meest gestelde vragen over Franse macarons beantwoord, zodat je het beste resultaat krijgt. Hieronder lees je er meer over!
Pure chocolade (ca. 55% cacao)
|
175 g |
---|---|
Volvette room
|
1¾ dl |
Amandelmeel (ca. 3¾ dl)
|
150 g |
---|---|
Poedersuiker (ca. 3 dl)
|
150 g |
Cacaopoeder
|
4 tl |
Eiwitten (ca. 120 g)
|
4 |
Suiker (ca. 1¾ dl)
|
150 g |
Water
|
½ dl |
Ontdek een andere Franse klassieker met ons recept voor heerlijke chocolademacarons gevuld met een rijke ganache van pure chocolade. Deze delicate gebakjes hebben een mooie taaie textuur met een beetje krokantheid. De schuimpjes van de chocolademacarons zijn gemaakt van een cacaomeringue en hebben een glad oppervlak met gegolfde randjes. De combinatie van zoete, nootachtige schuimpjes met een rijke vulling met bittere chocoladesmaak maakt deze chocolademacarons de perfecte snack na een maaltijd. Geniet van de kleine gebakjes met een kopje thee of zwarte koffie of verwen jezelf op de Franse manier met een glas champagne!
Ben je onder de indruk van ons recept voor chocolademacarons? Bekijk dan andere zoete snacks met onze recepten voor romige chocoladefudge, zachte en taaie peanut butter cookies of chocolate chip cookies.
Onze chocolademacarons zijn een waar genot voor alle chocoladeliefhebbers. Deze schattige eenhapslekkernijen, gevuld met een zachte en decadente vulling met in warme slagroom gesmolten pure chocolade, zijn gewoon onmogelijk te weerstaan. De rijke, diepe chocoladesmaak is iets bitter, maar brengt de zoetheid van de chocolademacaronschuimpjes mooi in balans. Een perfect duet. Om deze heerlijke ganache die smelt in je mond te maken voor je chocolademacarons, hoef je maar 3 stappen te volgen en heb je maar twee ingrediënten nodig.
Macarons halen het grootste deel van hun smaak uit de vulling en daardoor zijn hel veel verschillende smaakcombinaties mogelijk. Verander je chocolademacarons met een ganache van witte chocolade of melkchocolade of gebruik sinaasappelschil om de vulling een citrusachtige noot te geven; de chocoladeganache contrasteert mooi met de zoete, pittige sinaasappelsmaak.
Niet iedereen geeft de voorkeur aan een bittere chocoladesmaak. Vul de chocolademacarons met een ganache van witte chocolade of melkchocolade volgens dezelfde methode in het recept. Een ganache van witte chocolade is veel zoeter en romiger en heeft een minder intense chocoladesmaak. Als je wel de chocoladesmaak wilt, maar minder bitterheid is een melkchocoladeganache perfect omdat die zoeter – maar niet zo zoet als de witte ganache – en romiger is. Houd er wel rekening mee dat melkchocolade en witte chocolade meer melk bevatten dan pure chocolade. Het kan daarom een goed idee zijn om minder room aan de chocolade toe te voegen dan in het recept wordt vermeld.
Sinaasappel en chocolade zijn een match made in heaven omdat de contrasterende smaken – bitter en pittig – elkaar in evenwicht houden. Geef de chocolademacarons een vleugje citrus door sinaasappelschil aan de room toe te voegen en aan de kook te brengen in de pan – gebruik grote stukken schil zodat je ze kunt verwijderen. Verwijder de sinaasappelschil, giet de hete room over de fijngehakte pure chocolade en roer tot de ganache glad en uniform is. De sinaasappelsmaak in combinatie met de rijke, intense chocoladesmaak is hemels.