Wanneer het mengsel helemaal afgekoeld is, kun je het opkloppen om het luchtig te maken, bijna als een mousse. Dit is perfect om te gebruiken als topping op taarten, maar ook om gewoon zo te eten.
Pure chocolade
|
200 g |
---|---|
Volvette slagroom
|
150 ml |
Boter
|
1 el |
Romige, rijke chocolade die bijna elke taart of dessert een heerlijk decadente smaak geeft. Chocoladeganache is even luxueus als hij smaakt en eruitziet, maar is toch snel en makkelijk te bereiden in je eigen keuken.
Weinig dingen in het leven zijn verleidelijker dan een rijke chocoladeganache. Deze ganache past bij vrijwel alle desserts, taarten en traktaties, maar kan ook uitstekend solo schitteren, met vers fruit voor extra helderheid. Maar een van de meest gewaardeerde toepassingen voor chocoladeganache is als taartvulling. Hier zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Maak de ganache zo donker en zoet als je zelf wilt. Smeer hem dan gewoon tussen lagen sponscake: vanille, chocolade of een andere smaak. Vul de ganache vervolgens aan met slagroom en fruit en je hebt de ideale taart voor verjaardagen en andere speciale gelegenheden.
Hoewel chocoladeganache op zichzelf al overheerlijk is, kun je er ook andere smaken die je lekker vindt in verwerken. De eenvoudigste manier is om de chocolade geheel of gedeeltelijk te vervangen door een gearomatiseerde variant: met munt, sinaasappel of zelfs chili. Een andere manier is om aan het begin van het koken droge ingrediënten aan de room toe te voegen: sinaasappel- of citroenschil, fijngehakte munt of gedroogde kruiden zoals kaneel of gember. Likeuren en smaakextracten kunnen aan het eind aan de ganache worden toegevoegd. Houd er wel rekening mee dat het toevoegen van vloeistof de ganache wat dunner en vloeibaarder kan maken.