Volvette room
|
300 ml |
---|---|
Poedersuiker
|
160 g |
Boter
|
1 el |
Siroop
|
1 el |
Cacaopoeder
|
20 g |
Volgens de legende werd fudge uitgevonden op Valentijnsdag 1886 in Amerika. Of dat nu waar is of niet, dit recept is gegarandeerd liefde op het eerste gezicht en bij de eerste hap. Geniet van deze overdadige traktatie met een beetje bitterheid van de chocola zoals hij is, of profiteer van zijn veelzijdigheid door te experimenteren met je eigen mix van geheime ingrediënten.
Wat zelfgemaakte cadeaus betreft is er niet veel beter dan een doos zachte chocoladefudge. Wikkel het in perkamentpapier en versier met een mooi, rustiek lint, doe het in een pot of maak de vorm onderdeel van het cadeau.
Deze lekkernijen lenen zich voor vele smaakcombinaties. Voeg de smaak rechtstreeks aan het beslag toe of als topping. Transformeer je fudge met één ingrediënt, zoals gehakte noten (wij houden van pecannoten, hazelnoten of pistache), zachte toffee die je tijdens het afkoelen in de fudge duwt of gemalen zuurstok die je erover strooit voor een feestelijk tintje. Voor een volwassen versie verras je je gasten door een eetlepel van je favoriete bourbon, whisky of pepermuntschnaps toe te voegen.
Doe de afgekoelde lekkernijen in een luchtdichte bak en bewaar ze tot drie weken op kamertemperatuur.