Als je geen verse kersen hebt, kun je in plaats daarvan diepvrieskersen of kersen uit een pot of blik gebruiken. Als je dat doet, vergeet dan niet om de kersen af te gieten om te voorkomen dat je teveel vloeistof aan het beslag toevoegt. Als je diepvrieskersen gebruikt, laat ze dan 20 minuten ontdooien en dep ze lichtjes met een stuk keukenpapier voordat je ze aan het beslag toevoegt. Als je verse kersen invriest om ze op een later moment te gebruiken voor een heerlijke chocoladetaart met kersen, raden we je aan de pitten en steeltjes te verwijderen voordat je de kersen invriest, zodat je ze snel en gemakkelijk rechtstreeks uit de vriezer kunt gebruiken.
Met ons recept voor een smeuïge chocolade-kersentaart maak je gemakkelijk een heerlijk dessert waar je vrienden en familie van zullen smullen. Kom er meer over te weten door de antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen over de fruitige chocoladetaart.
Zoete kersen
|
400 g |
---|---|
Zachte boter
|
250 g |
Suiker
|
500 g |
Eieren
|
4 |
Algemeen bloem (ca. 7½ dl)
|
450 g |
Cacaopoeder (ca. 1 dl)
|
50 g |
Bakpoeder
|
4 tl |
Vanillesuiker
|
4 tl |
Volle yoghurt, naturel
|
1½ dl |
Melk
|
¼ L |
Aardappelzetmeel
|
2 el |
Poedersuiker
|
---|
Het is heel makkelijk om helemaal zelf een heerlijk smeuïge chocolade-kersentaart te maken. Hij heeft een zachte textuur en smaakt 's middags net zo lekker als 's avonds, waardoor hij perfect is als dessert of een zoete snack. Hij krijgt zijn smeuïgheid van de romige yoghurt en de sappige zoete kersen, die hem onweerstaanbaar zacht maken en bijna kleverig rond de kersen.
Deze heerlijke chocoladetaart met kersen ziet er net zo goed uit als hij smaakt wanneer hij bestrooid met poedersuiker wordt geserveerd, met een prachtig contrast tussen donkere chocolade en witte poedersuiker.
Een chocoladetaart is altijd heerlijk, maar in dit recept vormen de vele verse kersen bijna letterlijk de kers op de taart. Ze voegen vocht toe aan de taart door de prachtige sappen die vrijkomen tijdens het bakken, waardoor een heerlijk delicate en zachte chocoladetaart met kersen ontstaat. Het sap en de volle yoghurt maken het kruim van de taart lekker zacht, waardoor een geweldig mondgevoel ontstaat. Net zoals een goede klassieke chocoladetaart zou moeten zijn.
Als ons recept voor chocolade-kersencake je laat dromen over andere soorten chocoladetaart, bekijk dan eens onze recepten voor een klassieke chocoladeplaattaart of een chocolade-koffietaart. Beide zijn heerlijk, smeuïg, barstensvol smaak en net zo gemakkelijk te bereiden als deze chocolade-kersentaart, en zullen zeker al je chocoladedromen vervullen.
Net als een klassieke chocoladetaart heeft onze verse kersen-chocoladetaart een verbazingwekkend diepe en rijke chocoladesmaak. Deze volle smaak wordt prachtig aangevuld door de toevoeging van rijpe kersen. Dat brengt de aardsheid en lichte bitterheid van het cacaopoeder in de taart prachtig in balans en zorgt voor een heerlijke combinatie van smaken. Chocolade is heerlijk in combinatie met allerlei soorten fruit of bessen, maar kersen zijn speciaal: ze zijn donker en opvallend, zuurzoet en hebben veel smaakvolle tonen, waardoor ze opvallen in gebak, zoals in ons recept voor chocolade-kersentaart.
Heb je nog niet genoeg van die mooie, rijpe kersen? Dan is een andere klassieker voor kersenliefhebbers onze Franse clafoutis met kersen, een desserttaart met een zachte, vla-achtige textuur en smakelijke kersen, zeker wat voor jou.
Spelen met het uiterlijk van je taarten is leuk, dus geef deze chocolade-kersentaart ook eens een prachtig zwierend marmereffect. In plaats van het cacaopoeder te mengen met de rest van de droge ingrediënten, hou je het apart. Voordat je de kersen in het beslag vouwt, verdeel je het beslag in twee delen en meng je het cacaopoeder door een van de delen. Spatel door beide delen van het beslag de helft van de kersen. Gebruik de twee verschillende soorten beslag nu om een prachtig marmereffect te creëren.
Giet de helft van het lichte beslag op de beklede bakplaat, giet het donkere cacaobeslag daarop en eindig met de laatste laag licht beslag. Ga met de steel van een spatel in een zigzagbeweging door het beslag om het marmerpatroon te maken, bijna van rand naar rand beginnend in een van de hoeken. Draai de bakplaat en herhaal de slingerende beweging in de tegenovergestelde richting. Laat het beslag verder met rust, omdat het marmereffect van de chocoladekersencake anders onduidelijk wordt in plaats van gedefinieerd.