Een geweldige manier om smaak toe te voegen is de kip een nacht te marineren. Je kunt het vlees marineren in een natte marinade (bijv. sojasaus, limoensap, honing en gember) of een droge mengeling van verschillende kruiden (bijv. gemalen gember, komijn, chilivlokken en knoflookpoeder). Dit zal de smaak van de chicken bowl zeker ten goede komen.
Kipfilets
|
600 g |
---|---|
Boter en koolzaadolie
|
1 el |
Zout
|
½ tl |
Zwarte peper
|
1 tl |
Tarwekorrels
|
3 dl |
---|---|
Champignons
|
250 g |
Broccoli
|
1 |
Boter en koolzaadolie
|
1 el |
Knoflookteentjes
|
2 |
Chilivlokken
|
Lente-ui
|
½ bosje |
---|---|
Verse peterselie
|
1 bosje |
Zure room, light, eekhoorntjesbrood en tijm
|
200 ml |
Food bowls zijn een relatief nieuw fenomeen in de culinaire wereld. Ze zijn geïnspireerd door de traditionele Hawaïaanse poké bowl, wat snijden betekent, en het idee erachter is om alle ingrediënten in een – je raadt het al – kom te serveren. En hoewel velen dachten dat het een kortstondige trend op sociale media zou zijn, zijn ze voor heel wat liefhebbers een eenvoudige en veelzijdige go-to geworden.
Wie houdt er niet van een snelle, smaakvolle maaltijd waarbij alles mogelijk is? Chicken bowls zijn geïnspireerd door de poké bowl op basis van vis, maar zijn makkelijker vooraf te bereiden. Het is wel aan te raden je ingrediënten apart te bewaren tot je klaar bent om je maaltijd samen te stellen.
Dit inmiddels beroemde Hawaïaanse gerecht kende een vrij eenvoudige evolutie: de smaak ervan ontwikkelde zich verder naarmate nieuwe culturen de kusten van het eiland aandeden. De westkust van de Verenigde Staten ruilde zout voor zalm. China en Japan voegden daar sojasaus en sesamolie aan toe. En zo evolueerde het gerecht naar de eindeloze variëteiten die we vandaag kennen. De populariteit ervan is deels te danken aan sociale media, waar de levendige kleuren miljoenen culinaire posts over de hele wereld blijven opvrolijken.
Bowls zijn over het algemeen een recept waarbij alles mogelijk is en de ingrediënten zo avontuurlijk (of traditioneel) kunnen zijn als je zelf wilt. Een andere basis of een nieuwe saus proberen, zal je gerecht volledig veranderen. Experimenteren met verschillende kruiden is ook een geweldige manier om het smaakprofiel een andere twist te geven.