Boter
|
25 g |
---|---|
Sjalotjes, fijngehakt
|
50 g |
Champignons, in plakjes gesneden
|
450 g |
Oesterzwammen, in reepjes gesneden
|
200 g |
Groentebouillon
|
1 L |
Volvette room
|
150 ml |
Algemeen bloem
|
3 el |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper naar smaak
|
Ingevroren bladerdeeg, ontdooid
|
4 plaat |
---|---|
Plakjes blauwe kaas
|
50 g |
Ei, losgeklopt
|
1 |
Met een deksel van boterdeeg, gebakken tot goudbruine perfectie, maakt deze soep een gedenkwaardige eerste indruk. Maar hij ziet er niet alleen goed uit. Je gasten blijven enthousiast als ze het deksel doorbreken en de aardse, hartige geuren vrijkomen. Het is het perfecte voorgerecht voor een feestje.
Voor het perfecte deeg dat bovenaan elke socialemedia-feed thuishoort, moet je drie dingen goed doen: ontdooien, snijden en bestrijken. Zorg ervoor dat het deeg goed ontdooid is voordat je het openvouwt. Zo blijft elke laag perfect intact en het deeg tijdens het bakken luchtiger. Terwijl het deeg nog koud is, snijd je het strak in door een mes recht naar beneden te drukken; nooit schuin en zaag nooit heen en weer met het mes. Ten slotte moet je het deeg voor het bakken met ei bestrijken voor dat glanzende, goudbruine eindresultaat waarmee je baksels zich onderscheiden van de rest.
Het meeste brood doet het goed bij deze soep, maar niet veel brood is zo lekker als een zelfgemaakte ciabatta vers uit de oven (hier vind je ons recept voor een authentiek Italiaans brood). Het is ook de perfecte manier om elke druppel soep uit je kom op te vegen. Een snel en gemakkelijk knoflookbrood is ook een goede optie (gewoon een mengsel van knoflook en boter op het brood smeren, met zout bestrooien en in de oven knapperig roosteren), net als een kaasbrood dat uitstekend werkt met de plak kaas die in het bladerdeegdeksel is gesmolten (hier vind je een van onze favoriete recepten).
Maak een papje van maïzena of gewone bloem en water om je restjes om te toveren in een romige champignonsaus, perfect voor alles van hamburgers en gegrilde biefstuk tot pasta en gebakken aardappelen. Het is ook een prima basis voor een comfortabele boeuf stroganoff: voeg gewoon rundvleesreepjes en een eetlepel dijonmosterd toe aan de ingedikte saus en serveer hem op rijst of pasta.