Champignonpaté met cranberry
1 u
Deze champignonpaté is gemaakt met gedroogde cranberry's en couscous. Het is een heerlijk groen gerecht om als avondmaaltijd te serveren met bonensalade en dressing. Champignonpaté met cranberry kan ook koud gegeten worden, bijvoorbeeld op een stuk geroosterd roggebrood.
Bereidingswijze
Baktijd:
Couscous
Champignonpaté
Kwarkdressing
Bij het serveren
Tips
De paté kan worden ingevroren. Verwarm het voor het serveren.
Ingrediënten
Couscous
Couscous korrels (ongeveer 1 dl)
|
80 g |
---|---|
Kokend water
|
100 ml |
Champignonpaté
Koolzaadolie
|
1 el |
---|---|
Fijngehakte champignons
|
450 g |
Uien (ongeveer 200 g)
|
2 |
Grofgehakte blanke amandelen
|
50 g |
Gedroogde cranberry's
|
75 g |
Eieren
|
2 |
Kwark
|
150 g |
Grof zout
|
1¼ tl |
Versgemalen peper
|
Kwarkdressing
Kwark
|
200 g |
---|---|
Vloeibare honing
|
1 tl |
Grof zout
|
¼ tl |
Versgemalen peper
|
|
Water
|
4 el |
Bijgerecht
Gestoomde groene bonen
|
300 g |
---|---|
Rode uien, in dunne halve ringen (ongeveer g)
|
50 g |
Gedroogde cranberry's - en een snufje zout en peper
|
50 g |
Geroosterd roggebroden
|
240 g |