Rundergehakt
|
500 g |
---|---|
Knoflookteentjes
|
2 |
Boter & koolzaadolie
|
1 el |
Zure room, light, pepers en chili
|
200 ml |
Sambal oelek
|
1 el |
Uienpoeder
|
1 tl |
Komijnpoeder
|
1 tl |
Gedroogde oregano
|
1 tl |
Zout
|
1 tl |
Rode peper
|
1 |
Zwarte bonen (ongeveer 400 g)
|
1 blik |
Rijpe avocado
|
1 |
---|---|
Limoensap
|
1 el |
Verse groene jalapeño
|
1 |
Kleine rode ui
|
1 |
Grote tortilla's
|
8 |
Geraspte kaas, tex-mex
|
150 g |
Verse koriander
|
1 bosje |
Zure room
|
300 ml |
In Mexico is een burrito een taco die wordt gemaakt in een tortilla van tarwemeel in plaats van in een tortilla van gemalen gedroogd maïsmeel (masa harina). Burrito's worden meestal opgerold in plaats van dichtgevouwen.
De hoeveelheid vulling die je gebruikt voor je burrito is afhankelijk van de grootte van je tortilla. De beste manier om de juiste hoeveelheid te vinden, is door te experimenteren. Leg de vulling in het midden van de tortilla, vouw de zijkanten naar binnen, vouw de flap die het dichtst bij je is over de vulling (en over de zijkanten) en rol de burrito vervolgens naar voren tot de vulling volledig bedekt is. Leg de burrito op je bord met de gevouwen kant naar beneden.
Mexicaanse burrito's zijn traditioneel gevuld met chilorio (een vulling van pulled pork, chili's en kruiden), mochomos (een vulling van knapperig gebakken rundvlees en uien), machado de huevo (roerei met beef jerky, serrano chili's, ui en tomaat) of gebakken pintobonen.
Begin met een warme bloemtortilla: die is veel flexibeler dan een koude tortilla. Leg de vulling in het midden van de tortilla, vouw de zijkanten naar binnen, vouw de flap die het dichtst bij je is over de vulling (en over de zijkanten) en rol de burrito vervolgens naar voren tot de vulling volledig bedekt is. Serveer de burrito altijd met de gevouwen kant naar beneden op het bord. Lukt het nog steeds niet? Misschien brengt YouTube wel raad!