De eenvoudigste manier om groenten dun te snijden is door een zogenaamde mandolineschaaf te gebruiken. Deze tool is uitstekend geschikt voor in het snijden van verschillende soorten groenten in stokken en plakjes. Omdat een goede mandoline ongelooflijk scherp is, is het belangrijk om hem erg voorzichtig te gebruiken. Gebruik daarom een vingerbeschermer of beschermkap, of kies een model waarbij je vingers nooit in de buurt van het mes komen.
Met een eenvoudig recept voor quinoa buddha bowl is het maken van een heerlijke en kleurrijke maaltijd snel en eenvoudig. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om alles te weten te komen over buddha bowls.
vezels | 76,3 gram vezels |
eiwit | 60,8 gram eiwit |
koolhydraten | 156,9 gram koolhydraten |
vet | 90,8 gram vet |
Zure room, 18%
|
150 ml |
---|---|
Kikkererwten in pekel (uitgelekt gewicht)
|
240 g |
Groot knoflookteentje geperst
|
1 |
Grof zout
|
1 tl |
Tahini
|
1 el |
Citroen sap en schil
|
1 |
Gekookte quinoa
|
150 g |
---|---|
Fijn versnipperd paarse spitskool
|
200 g |
Edamame bonen
|
100 g |
Granaatappelpitjes
|
100 g |
Avocado's in plakjes gesneden
|
2 |
Radijsjes in plakjes gesneden
|
4 |
Wortelen in dunne reepjes gesneden
|
150 g |
Verse koriander
|
|
---|---|
Zwarte sesamzaadjes
|
|
Rode chilipepers in dunne ringen gesneden
|
Volkorenbrood
|
240 g |
---|
Buddha bowls zijn de laatste jaren behoorlijk populair geworden, en dat is geen wonder! Omdat we net zoveel met onze ogen eten als met onze mond, maakt de levendige, kleurrijke uitstraling van de bowls ze ongelooflijk verleidelijk.
In onze uitvoering vormt milde en nootachtig smakende quinoa de basis van deze heerlijke maaltijd. De smakelijke quinoa heeft een heerlijk luchtige textuur die zacht is, maar precies de juiste hoeveelheid taaiheid heeft om het interessant te houden. De combinatie van luchtige quinoa, zachte hummus met tahin en knapperige en sappige groenten en fruit zorgt voor een heerlijke maaltijd die perfect is voor de lunch of als een licht diner.
Hoewel het al boordevol smaak zit, is een smakelijke buddha bowl met quinoa en geweldige toppings natuurlijk niet compleet zonder een selectie heerlijke garnituren. Korianderblaadjes, sesamzaadjes en rode chilipeper zijn een populaire combinatie in meerdere keukens. De frisse, citrusachtige smaak van de korianderblaadjes past goed bij de nootachtige smaak van de sesamzaadjes en de pittige kick van de rode chilipeper.
Korianderblaadjes staan bekend om hun heldere smaak. Ze voegen iets heerlijk verfrissends toe aan je quinoa buddha bowl. De sesamzaadjes voegen een mooie knapperige textuur en nootachtige smaak toe die de hummus met tahinsmaak weerspiegelen. De dunne plakjes rode chilipeper voegen een subtiele warmte toe die je smaakpapillen zal prikkelen.
Zelfgemaakte hummusdressing met tahin is een heerlijke en veelzijdige dressing die kan worden gebruikt om smaak en romigheid toe te voegen aan een breed scala aan gerechten, waaronder deze. Het rijke mondgevoel van de hummus vult de frisse knapperigheid van de wortelen, spitskool en radijsjes prachtig aan.
Een tahindressing bij een buddha bowl geeft ook een intense nootachtige smaak, omdat tahin een notenboter of -pasta is, gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Het heeft een licht bittere en rokerige smaak en smaakt heerlijk hartig. Het geeft de aardse hummus een heerlijke geur voor een nog smaakvollere dressing voor je heerlijke buddha bowl.
Een buddha bowl met hummus en quinoa smaakt geweldig met groenten zoals zoete wortels, milde spitskool en peperige radijsjes. Ze zijn heerlijk knapperig en voegen elk een andere noot toe aan het algemene smaakprofiel van het gerecht. Hoewel een avocado niet knapperig is, is ook deze een heerlijke topping voor je buddha bowl. De gladde, romige textuur zorgt voor een groot contrast met de knapperige groenten en sappige granaatappelpitjes. Dat geldt ook voor de boterachtige edamame bonen, die licht nootachtig en zoet smaken en een beetje bite hebben.
Een buddha bowlrecept geeft je voldoende gelegenheid om creatief aan de slag te gaan, omdat je de ingrediënten eindeloos kunt variëren, afhankelijk van welke groenten en fruit verkrijgbaar zijn of wat je toevallig in je koelkast of voorraadkast hebt. Als je je zelfgemaakte buddha bowl wat meer wilt vullen, dan kun je wat stukjes ovengebakken kip toevoegen, de buddha bowl bedekken met een perfect zachtgekookt ei of inspiratie opdoen in ons recept voor sushi bowl door dunne plakjes van je favoriete vis te gebruiken.
Als onze tahin buddha bowl een beetje te intens voor je is, kun je in plaats daarvan je zelfgemaakte hummusdressing op smaak brengen met za'atar of dukkah. Beide zijn rijke, aardse en citroenachtige kruidenmengsels uit het Midden-Oosten en zijn als zodanig perfect voor hummus. Beide kunnen ook als garnering over je buddha bowl worden gestrooid, waarbij de laatste een beetje crunch toevoegt.