Als je broccolisoep wilt maken, snijd je de roosjes het best af waar ze aansluiten op de stronk. Als je dan erg lange roosjes overhoudt, moet je mogelijk een deel van de steeltjes wegsnijden. Maak je echter geen zorgen over verspilling, want je zult de steeltjes later nog gebruiken. Snijd erg grote roosjes doormidden om het mixen makkelijker te maken.
Je hoeft de broccolistronk niet weg te gooien, want die is helemaal geschikt voor consumptie en smaakt heerlijk! Omdat je de broccolisoep niet urenlang moet koken, is het raadzaam om met een dunschiller de schil van de stronk te verwijderen voordat je hem in kleine stukjes snijdt.
En als je er toevallig nog wat in je vriezer hebt liggen, kun je ook broccolisoep maken met bevroren broccoli. Je hoeft de bevroren groenten zelfs niet vooraf te ontdooien. Doe ze gewoon rechtstreeks in de pruttelende soep. Mogelijk moet je de soep wat langer laten sudderen om er zeker van te zijn dat de bevroren broccoli zacht is voordat je de soep mixt, zodat je de mixer niet beschadigt.
Met dit eenvoudige recept maak je erg snel een heerlijke broccolisoep. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over dit gerecht.
Gele ui, grof gesnipperd
|
1 |
---|---|
Boter
|
20 g |
Aardappelen, in kleine stukjes
|
200 g |
Groentebouillon
|
1 L |
Broccoli
|
500 g |
Arla LactoFREE crème fraîche
|
200 g |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Gehakte amandelen
|
65 g |
---|
Geroosterd grof stokbrood
|
240 g |
---|
Weinig dingen zijn zo heerlijk als een kom zelfgemaakte soep, en met de ingrediënten kun je eindeloos experimenteren! Onze broccolisoep met aardappelen en scherpe ui is zeker een hit. De broccoli geeft de soep een licht zoete en bittere smaak en de aardappelen maken het romiger.
Omdat er zowel gepureerde aardappelen als crème fraîche gebruikt wordt, heeft de soep een fluweelachtige consistentie vol groene stipjes door de gemixte broccoli. Voor wat contrast voegen we zachte broccoliroosjes en een knapperige amandeltopping toe.
Deze levendig gekleurde broccolisoep is een lust voor het oog en de smaakpapillen. Hoewel je voor ons recept maar weinig ingrediënten nodig hebt, vormt de combinatie van uien, aardappelen en broccoli toch een heerlijke maaltijd met een complex smaakprofiel.
Hoewel de soep mild is, zorgen de aardappel en broccoli voor een zoet, aards en kruidig accent, terwijl de uien diepte toevoegen en een heerlijke umami-smaak creëren.
Deze eenvoudige broccolisoep heeft een fluweelzachte, romige textuur maar is toch niet te zwaar omdat er met aardappelen wordt gewerkt. Perfect dus om te serveren als onderdeel van een uitgebreid menu. Als je de soep als voorgerecht gebruikt, serveer dan gewoon kleinere porties zonder brood.
De soep is natuurlijk ook heerlijk als lunch of een licht diner. Je kunt hem serveren met een licht geroosterd stokbrood en er gehakte amandelen op strooien.
Wil je andere soepen met eenvoudige ingrediënten en delicate smaken proberen? Maak dan zeker eens onze aspergesoep, wortelsoep of bloemkoolsoep.
Een mooi gegarneerde soep ziet er meteen stukken verleidelijker uit. Het gezegde luidt immers ‘eten doe je met je ogen’, dus is het een goed idee om de nodige aandacht te besteden aan de garnering. En dat is precies wat we doen door er gehakte amandelen aan toe te voegen. De amandelen voegen een beetje knapperigheid toe die de romigheid in evenwicht brengt en hun zoete, nootachtige smaak past perfect bij de aardse ondertonen van de broccoli. Bovendien zorgen de paar broccoliroosjes die op het einde aan de soep worden toegevoegd voor een uitbarsting van groen en voegen ze ook een andere textuur toe.
Zin in een wat pittigere soep? Experimenteer dan eens met aromatische kruiden. Kies bijvoorbeeld voor gemalen koriander, komijn en cayennepeper om rokerige, bloemige en licht bittere ondertonen toe te voegen die de verwarmende kwaliteiten versterken.
Of kies voor verse of gedroogde kurkuma en gember. Deze verse wortels zorgen voor een pittige, pikante smaak, maar houd er rekening mee dat de kurkuma veel gele kleurstoffen toevoegt die de frisgroene kleur van de soep kunnen vertroebelen.