Broccolicrèmesoep
Bereidingswijze
Tip
Voor de beste smaak en textuur gebruik je verse broccoli om deze broccolisoep te maken. Gebruik liever geen ingevroren broccoli, omdat deze zijn smaak kan verliezen wanneer het wordt gekookt. Laat de soep 10-15 minuten pruttelen tot het gaar is. Hierdoor komen de smaken vrij en wordt de soep nog smakelijker. Voor een gladde textuur blijf je pureren totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. Houd de staafmixer ondergedompeld tijdens het pureren om spetters te voorkomen en een gelijkmatige consistentie te verkrijgen. Deze broccolicrèmesoep met kaas kun je heel goed van tevoren te bereiden, zodat je er later van kunt genieten. Nadat je de soep opnieuw hebt opgewarmd, mix je het geheel nog eventjes met een staafmixer om de ingrediënten weer even goed te mengen.
Vragen over broccolicrèmesoep
Heb je zin in een rijke en romige maaltijd die je snel kunt bereiden met slechts een paar ingrediënten? Probeer dan dit recept voor broccolicrèmesoep eens met hartige smaken die je smaakpapillen zeker zullen bekoren. Lees verder voor meer nuttige informatie over dit gerecht en hoe je het kunt bereiden.
Ingrediënten
Kookroom
|
480 ml |
---|---|
Witte kaas in blik
|
225 g |
Boter
|
115 g |
Melk
|
240 ml |
Ui, fijngesneden
|
1 |
Broccoli, vers gesneden
|
500 g |
Kippenbouillon
|
480 ml |
Knoflookpoeder
|
1 el |
Maïzena
|
2 el |
Heerlijke broccolicrèmesoep met kaas
Broccolicrèmesoep met kaas is heerlijk, vullend en gemakkelijk te maken. Het recept bevat verse broccoli, uien, romige kookroom, smeltende kaas, hartige kippenbouillon, melk en heerlijke knoflookpoeder. De ingrediënten komen gemakkelijk samen en door het te laten sudderen ontstaat er een dikke, smaakvolle soep die rijk, romig en licht kaasachtig smaakt met een vleugje knoflook en veel verse broccoli.
Bekijk meer iftar-recepten met kaas zoals onze kaas sambousek, kipkofta met kaas en, voor zowel iftar als suhoor, shakshuka met roomkaas.
Eet de broccolikaassoep als bijgerecht of licht hoofdgerecht
Eet onze eenvoudige kaasbroccolisoep als bijgerecht of een licht hoofdgerecht. Door de romige, kaasachtige textuur is de soep perfect om zelfgebakken brood in te dippen of te eten in combinatie met een gemengde groene salade met een vinaigrettedressing. De combinatie van verse broccoli, kaas en room is een klassieke en tijdloze combinatie die iedereen heerlijk zal vinden. Een kom hiervan is zowel vullend als heerlijk, waardoor deze soep een geweldige optie is als je op zoek bent naar een heerlijke maaltijd die niet te zwaar is. Serveer een kom met wat knapperig brood of een eenvoudige salade en je hebt een complete maaltijd die zowel heerlijk als gezond is.
Gebruik je fantasie
Verander de broccolicrèmesoep door verschillende specerijen, kruiden en zaden toe te voegen. Voeg een theelepel tijm of gember toe aan de soep terwijl deze suddert. De tijm geeft de soep een mooie aardse smaak met tonen van citrus, terwijl de gember de soep een warme kruidige smaak geeft. Je kunt ook een knapperig contrast toevoegen aan de romige consistentie door de soep te bestrooien met wat geroosterde zonnebloempitten of pompoenpitten. Voor een pittige kick garneer je de soep met wat fijngehakte rode chilipeper of gedroogde chilivlokken.