Bij het maken van deze bosbessen mug cake is het belangrijk om een magnetronbestendige mok te kiezen. Laat het decoratieve porselein van je grootmoeder op de plank staan en kies er een die geschikt is voor de magnetron. Je kunt de bosbessen mug cakes natuurlijk ook supersnel bereiden in glazen, potten en porseleinen schaaltjes die magnetronbestendig zijn.
Ten tweede is het een goed idee om te kiezen voor een iets grote mok om overvulling te voorkomen, omdat dit ertoe kan leiden dat de bosbessen mug cake overloopt als deze in de magnetron uitzet, wat voor een puinhoop kan zorgen. Probeer het daarom maar half te vullen.
Omdat bosbessen mug cakes ongelooflijk snel en gemakkelijk te bereiden zijn, zijn ze perfect als snelle snacks of ontbijthapjes op drukke dagen. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over deze heerlijke beloning.
vezels | 3,3 gram vezels |
eiwit | 8 gram eiwit |
koolhydraten | 16,7 gram koolhydraten |
vet | 15,6 gram vet |
Gepureerde banaan
|
½ |
---|---|
Havervlokken
|
1 dl |
Losgeklopt ei
|
1 |
Geraspte kokos
|
1 el |
Gemalen kaneelpoeder
|
1 tl |
Blauwe bessen
|
½ dl |
Boter en koolzaadolie
|
½ el |
Arla Lactofree Magere kwark
|
50 ml |
Een bosbessen mug cake is een geweldige traktatie om te maken voor anderen. In minder dan 5 minuten kun je deze zoete verrassing maken. Serveer in de favoriete mok van een vriend of familielid om een glimlach op hun gezicht te toveren.
Hoewel het snel en gemakkelijk te maken is, is een bosbessen mug cake heerlijk rijk. Het ei en de banaan maken het zacht en zoet en zorgen voor een vochtige textuur. De zoete en aardse kaneel geeft de zoet-zure bessensnack een aantal heerlijke warme en houtachtige ondertonen die het over het algemeen zoete smaakprofiel complexer maken.
De warme, zoete bosbessen mug cake is iets dichter van textuur. De luchtige, ijskoude kwark zorgt voor een mooi contrast. De frisse en milde smaak van het yoghurtachtige product is vergelijkbaar met zure room. Dit maakt het ideaal voor het opfleuren van de zoete en rijke bosbessen mug cake en het toevoegen van een zuurtje.
Een cake in één portie zoals een bosbessen mug cake is perfect om je zoete trek te stillen zonder dat je een hele cake hoeft te bakken. Vanwege zijn kleine formaat is het een geweldige snack, maar het is ook substantieel genoeg om geschikt te zijn als een snel, zoet ontbijt als je iets wilt dat zowel lekker als gemakkelijk is.
Ben je op zoek naar meer van dit soort snacks die net lekkere traktaties zijn? Bekijk ook onze recepten voor baked oats, bananenmuffins en muffins met spek en ei.
Onze bosbessen muffin mug cake heeft tal van heerlijke smaken en texturen. De geraspte kokos voegt een prachtige zoetheid, nootachtige ondertonen toe, evenals een mooie taaie textuur.
Ook de havervlokken geven deze vochtige cake een bite. Ze brengen ook wat licht aardse tonen in het smaakprofiel van de zoete bosbessen mug cake. De kleurrijke bosbessen zelf zorgen voor zoetheid en kleine explosies van frisheid die de rijke en enigszins dichte cake opfleuren.
Experimenteren met ons recept voor bosbessen mug cake is ongelooflijk eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld meer knapperigheid toevoegen door gehakte amandelen, walnoten en hazelnoten te gebruiken of hem meer verwarmende smaken geven door naast kaneel een beetje kardemom en nootmuskaat te gebruiken.
Als je een zuurtje wilt toevoegen, combineert de smaak van scherpe citroen heerlijk met de zoete bosbessen. Probeer een beetje versgeperst citroensap en/of citroenrasp te gebruiken om een frisse, pittige smaak in je bosbessen mug cake te introduceren.
Een andere optie is om nog meer verse bessen toe te voegen aan je bosbessen mug cakes. Zoet-zure bosbessen combineren goed met andere zoet-zure bessen zoals frambozen, pittige bessen zoals cranberries en kruisbessen en zoete zoals aardbeien. Experimenteer met verschillende bessen, afhankelijk van welke je op voorraad hebt en ontdek je favoriete smaakcombinatie. Zorg er wel voor dat je er in totaal niet te veel toevoegt om de cake niet soppig te maken.