Bonen uit blik zijn prima. Maar gedroogde bonen die je zelf weekt en kookt zijn nog beter, omdat ze iets meer structuur hebben. Bereid indien mogelijk een grote portie bonen en vries ze in in porties van ongeveer 250 g gekookte bonen - dit komt overeen met een blik bonen.
Het smaakt ook heerlijk met pasta, bulgur of rijst bij de bonenstoofpot.
Boter of 2 el olie
|
30 g |
---|---|
Geschilde kleine sjalotjes of in parten gesneden zittaueruien
|
300 g |
Wortelen, in grove stukken (ongeveer 300 g)
|
4 |
Azijn, bijvoorbeeld rode wijnazijn
|
3 el |
Gepelde tomaten (ongeveer 400 g)
|
1 blikje |
Water
|
100 ml |
Platte peterselie
|
5 takjes |
Honing suiker
|
1 el |
Grof zout
|
2 tl |
Versgemalen peper
|
|
Bonen, bijvoorbeeld rode kidneybonen en/of boterbonen
|
2 blikken |
Fijngesneden platte peterselie
|
100 g |
---|---|
Feta in blokjes
|
100 g |
Gekookte, geschilde aardappelen - licht geprakt
|