Wittewijnazijn
|
1 el |
---|---|
Zeezout
|
1 snufje |
Versgemalen peper
|
|
Olijfolie
|
3 el |
Verse basilicum, gehakt
|
1 el |
Sperziebonen, diepvries
|
300 g |
---|---|
Gemengde bonen
|
240 g |
Rode en gele kerstomaatjes, gehalveerd
|
100 g |
Kleine rode uien, dun gesneden
|
2 |
Blokjes witte kaas (of vergelijkbaar met feta)
|
200 g |
Verse basilicum
|
---|
Deze bonensalade is niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens heel gezond. Bonen zitten boordevol vezels, eiwitten, ijzer, magnesium en kalium en zijn daarom een echte superfood, Met deze salade is het des te gemakkelijker (en lekkerder) om ze in je dieet op te nemen!
Dressings op basis van azijn zijn de perfecte combinatie bij de bonen in deze salade. Probeer appelciderazijn te combineren met wat olie en peper voor een combinatie van zoete en licht bittere tonen. Voor een warmere smaak die je smaakpapillen snel wakker maakt, combineer je citroensap, gehakte knoflook, olie en Dijonmosterd en sprenkel dat er naar smaak overheen.
En voor wat betreft de toppings, is alles wat knapperig is een echte hit. Van geroosterde cashewnoten tot pompoenpitten, broodcroutons of gesneden radijsjes - het contrast in textuur is een heerlijke finishing touch voor het gerecht.
De voedingswaarde van de salade maakt het een ideale kandidaat voor een lunchtrommel waarmee je de rest van de werkdag door kunt komen. Bereid de salade gewoon de avond ervoor en houd de dressing apart zodat de salade niet te slap en te nat wordt en meng erdoor wanneer je de salade wilt gaan eten en geniet!