Bonenballetjes in pitabroodjes
30 min.
Bonenballetjes zijn vegetarische balletjes gemaakt van een blik zwarte bonen gemengd met cottage cheese en kruiden. Bonenballetjes zijn super makkelijk te maken en vormen de basis voor een heerlijke vegetarische maaltijd wanneer ze, zoals hier, worden gevuld in een pitabroodje samen met sla en een heerlijke dressing. Heerlijke vegetarische balletjes met een lekkere bite en veel smaak.
Bereidingswijze
Bonenballetjes
Dressing
Tips
Als je liever gedroogde bonen gebruikt, maar niet echt opnieuw wilt beginnen elke keer, bereid dan een grote portie bonen in één keer voor en vries de geweekte, gekookte bonen in kleinere porties in.
Ingrediënten
Bonenballetjes
Zwarte bonen - uitgelekt en afgespoeld (ongeveer 240 g)
|
1 blikje |
---|---|
Ei
|
1 |
Cottagecheese
|
150 g |
Paneermeel
|
100 g |
Bieslook
|
100 g |
Krul peterselie
|
50 g |
Dijonmosterd
|
2 tl |
Nootmuskaatpoeder
|
½ tl |
Grof zout
|
¾ tl |
Suiker
|
1 tl |
Boter om te bakken
|
25 g |
Dressing
Crème fraîche
|
250 ml |
---|---|
Fijngehakte kruiden, zoals peterselie, bieslook en tijm
|
150 g |
Grote fijngehakt knoflookteentje
|
1 |
Fijn zout
|
¾ tl |
Pitabroodjes
|
6 |
Gesneden kropsla sla (ongeveer 100 g)
|
1 |
Cocktailtomaten, in plakjes
|
150 g |
Rode ui, in dunne ringen (ongeveer 75 g)
|
1 |