Zwarte bonen
|
400 g |
---|---|
Kerstomaatjes
|
250 g |
Zout naar smaak
|
|
Zwarte peper naar smaak
|
|
Knoflookteentjes, fijngehakt
|
2 |
Gehakte verse peterselie
|
2 el |
Boter en koolzaadolie
|
3 el |
Cottagecheese
|
250 g |
---|---|
Truffelolie
|
2 el |
Gehakte verse basilicum
|
9 g |
Zout en peper naar smaak
|
Ben je geen fan van witte bonen in tomatensaus of ben je op zoek naar een andere manier om je Engelse ontbijt een andere draai te geven? Zwarte bonen zijn een gebruikelijk onderdeel van het Mexicaanse (en andere Latijns-Amerikaanse) ontbijt dat vervolgens een hoofdbestanddeel werd van brunches over de hele wereld. Terwijl de meer traditionele aanpak bestaat uit het op smaak brengen met chili, wordt in dit recept met truffel gearomatiseerde cottagecheese gebruikt om wat extra luxe toe te voegen.
Wil je wat meer pit toevoegen aan je zwarte bonen? Dat is heel eenvoudig! Neem een jalapeñopeper (zonder pitjes als je het niet té scherp wilt), hak deze fijn en voeg samen met wat limoensap toe aan de bonen voordat je ze in de oven bakt.
Deze geroosterde zwarte bonen zijn de basiscomponenten van verschillende Mexicaanse ontbijtgerechten. Doe er een laagje tortilla's in voordat je de bonen roostert, doe er dan een gebakken ei bovenop en je hebt basis huevos rancheros. Je kunt ook een ui bakken samen met roerei en stukjes tortilla. Voeg het geheel vervolgens toe aan het mengsel van zwarte bonen en kaas om chilaquiles te maken.