Een goede truc om de door jou gekozen kruiden voor bolognese meer smaak te geven, is ze te bakken in een beetje plantaardige olie voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Dat versterkt de oorspronkelijke smaak van de kruiden en maakt ze helderder en steviger. In vergelijking met droog roosteren, verandert het bakken in olie gedurende een paar minuten de smaak niet, maar de kruiden worden wel nog frisser en helderder. Je krijgt het beste resultaat als je de ongemalen kruiden bakt e ze daarna pas maalt. Maar gemalen specerijen in olie bakken werkt ook uitstekend.
Een Arabische bolognese met aubergine met kruiden is een heerlijke iftar-maaltijd. Voor meer informatie over het gerecht, waaronder de beste kruiden voor spaghetti bolognese, lees je hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen erover.
Tomatensaus met room
|
500 ml |
---|---|
Spaghetti
|
500 g |
Olijfolie
|
1 el |
Ui, fijngehakt
|
1 |
Knoflookteentjes, geplet
|
2 |
Aubergine, in kleine blokjes gesneden
|
1 |
Rundergehakt (mager)
|
500 g |
Komijn
|
1 tl |
Korianderpoeder
|
1 tl |
Chilivlokken
|
1 tl |
Arabische spaghetti bolognese, ook bekend als allayeh, is een bekende klassieker in het hele Midden-Oosten. Hoewel ons Arabische spaghettirecept niet alle ingrediënten bevat waar allayeh bekend om staat, lijken de twee behoorlijk op elkaar. Onze bolognese met aubergine wordt bereid met een gemakkelijke maar heerlijke kant-en-klare saus, en kost weinig tijd en moeite. De zoet-pittige tomatensaus is heerlijk romig en heeft een milde, hartige smaak die een prachtige achtergrond vormt voor de chilivlokken, komijn en koriander.
Als je toevallig op zoek bent naar meer smakelijke pastagerechten, raden wij je onze recepten voor moussaka met lamsvlees en pasta, eenpanslasagne en pasta-ovenschotel met witte sausaan.
Een Arabische spaghetti bolognese is perfect als iftar-maaltijd. Hij verwarmt, vult en is gemakkelijk. Bolognese met aubergine vult nog meer dan een bolognese met alleen vlees. De groente geeft het gerecht veel body; tijdens het koken wordt de aubergine heerlijk zacht en romig. Hoewel aubergines vrij mild van smaak zijn, zijn ze heel geschikt om smaken van krachtige sauzen op te nemen. Dat maakt ze perfect voor een pittige bolognese met aubergine uit het Midden-Oosten, waarin veel smaken te versterken zijn.
Een van de beste kruiden voor spaghetti bolognese is komijn. Deze geliefde specerij kan elk gerecht een prachtige diepte geven. De rijke smaak is robuust, aards en licht bitter en citrusachtig. Komijn brengt de zoetheid van ui en tomaat in evenwicht en maakt het gerecht complexer.
Koriander is de perfecte partner voor komijn, omdat de smaken zo goed samengaan, ook al zijn ze heel verschillend. Koriander is een beetje zoet maar toch citrusachtig zoals komijn, maar ook hartig, warm en kruidig.
De chilivlokken voegen zowel smaak als geur toe. Ze maken het gerecht flink heter en maken samen met de andere heerlijke kruiden de bolognese heerlijk warm, geurig en aromatisch.
Hoewel dit gerecht al wat kruiden bevat, zijn andere heerlijke specerijen voor bolognese bijvoorbeeld kaneel en kardemom. Deze verwarmende specerijen zijn niet weg te denken uit de keuken van het Midden-Oosten en worden gebruikt in het eerder genoemde gerecht allayeh. De kaneel maakt het gerecht heet, scherp en aards, terwijl de pittige kardemom de citrusachtige smaken van de gemalen koriander weerspiegelt.
Als je verse koriander wilt gebruiken in spaghetti bolognese in plaats van alleen gemalen koriander, raden wij je aan het gerecht op het laatst te garneren met de blaadjes voor een mooi kleurcontrast en extra citrusachtige helderheid.
Pijnboompitten worden ook gebruikt in allayeh-bolognese met aubergine, voor wat knapperigheid. Deze smakelijke nootjes hebben een zachte, nootachtige smaak met een ingetogen zoetheid die de kruiden en specerijen voor de bolognese iets te verzacht. Zo dragen ze bij aan een goed afgeronde eetervaring. Gebruik kaneel, kardemom en pijnboompitten om deze klassieke spaghettischotel uit het Midden-Oosten compleet te maken.