Bloemkoolsoep
Bereidingswijze
Tip
Een eenvoudige bloemkoolsoep moet een rijke, fluweelzachte consistentie hebben en heerlijk romig zijn. Als je echter niet helemaal tevreden bent met de consistentie, kun je een beurre manié maken door gelijke delen zachte boter en bloem samen te kneden. Meng deze 'boterbal' door de pruttelende soep en blijf kloppen tot hij helemaal opgelost is. Laat de soep nog een paar minuten koken tot de gewenste consistentie bereikt is.
Vragen over bloemkoolsoep
Met ons snelle, makkelijke recept voor bloemkoolsoep tover je een simpele bloemkool moeiteloos om tot een heerlijk romige maaltijd. Kom hieronder meer te weten over het gerecht door onze antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen.
Ingrediënten
Bloemkoolsoep:
Bloemkool, in kleine roosjes (ca. 800 g)
|
1 |
---|---|
Groentebouillon
|
800 ml |
Volvette room
|
150 ml |
Grof zout
|
1 tl |
Garnering:
Platte peterselie
|
|
---|---|
Olijfolie
|
|
Zwarte zoutvlokken
|
|
Versgemalen peper
|
Serveren met
Volkorenbrood
|
---|
Heerlijk zoete en notige bloemkoolsoep
Zelfs met een minimaal aantal ingrediënten kun je met dit makkelijke recept voor bloemkoolroomsoep genieten van een fluweelzacht gerecht met heel veel smaak.
Bloemkool heeft van nature een notige en zoete smaak. De licht bittere ondertoon voorkomt dat de smaak te zoet wordt en zorgt voor een goed afgerond smaakprofiel. Deze groente past dus perfect bij heel wat gerechten, waaronder zelfgemaakte soepen zoals deze.
Ben je op zoek naar alledaagse soepen om aan je receptenboekje toe te voegen? Probeer dan zeker ook onze aardappel-preisoep en broccolisoep.
Smakelijke en evenwichtige toppings
In ons recept voor bloemkoolsoep met room raden we een aantal toppings aan die de rijke smaak van de soep zowel versterken als in evenwicht brengen.
De stipjes zout en peper en de druppels olijfolie die op het oppervlak drijven, geven de soep een mooie, luxueuze uitstraling. De olijfolie geeft de soep een speciaal aroma en voegt een bijzonder accent toe, en de peterselie zorgt voor een frisse toets. Zijn peperige smaak vult de zoete en notige tonen van de soep goed aan.
Bloemkoolroomsoep als diner of voorgerecht
Deze soep is snel te bereiden, vereist weinig ingrediënten en kan van tevoren gemaakt en opgewarmd worden. Perfect dus voor drukke weekdagen en voor etentjes met vrienden en familie wanneer je iets lekkers en moois wilt serveren maar geen tijd hebt voor een ingewikkeld, lang recept.
Als je deze romige bloemkoolsoep serveert met sneetjes brood, heb je een heerlijke avondmaaltijd. De soep is echter ook perfect als begin van een verrukkelijk menu met gerechten als onze heerlijk decadente beef wellington als hoofdgerecht en ons vanille-ijs met gebakken pruimen en boekweitkrokantjes als finishing touch.
Experimenteer met de pittigheid
Als je een pittige bloemkoolsoep wilt maken, kun je dat op verschillende manieren aanpakken.
Je kunt verse chilipepers gebruiken, chilipoeder of een rokerig kruid zoals cayennepeper, dat ook een beetje pit geeft. Andere uitstekende, licht pittige keuzes zijn kruidenmixen als kerriepoeder, garam masala en vijfkruidenmix.
De laatste manier om meer warmte aan het gerecht toe te voegen is met verse of gedroogde kruiden. Kruiden die perfect passen bij bloemkoolsoep zijn kruiden met een hartig, peperig smaakprofiel zoals gember, basilicum, oregano en rozemarijn, maar ook de weinig bekende peperkers. Als je voor gedroogde kruiden kiest, kun je deze voor of na het mixen toevoegen. Kies je voor verse kruiden, dan is het aan te raden om ze als garnering te gebruiken.