Als je een verfrissende koude maaltijd wilt maken, kun je overwegen om de verse bessen even in de koelkast te koelen voordat je ze serveert. De smoothie moet koud zijn en door de verse toppings in de koelkast te bewaren, behoud je langer een lage temperatuur.
Neem even de tijd om te bedenken hoe je de toppings wilt rangschikken. Overweeg te beginnen met de grote toppings, zoals bessen of fruit, en daarna granola, chiazaadjes en dergelijke. Op die manier kun je alle toppings presenteren zonder ze onder andere te verbergen.
Met dit recept voor roze en blauwe smoothie bowl hebben we het makkelijk gemaakt om een heerlijk ontbijt of snack te maken. Hieronder lees je meer over de poeders die zijn gebruikt om de bowls hun prachtige kleur te geven.
Kokos skyr
|
400 ml |
---|---|
Blauwe spirulinapoeder
|
1 tl |
Roze pitayapoeder
|
1 tl |
Granola
|
50 g |
---|---|
Chiazaadjes
|
1 tl |
Frambozen, bessen, bosbessen of bramen
|
150 g |
Eetbare bloemen
|
---|
Deze prachtige ontbijt- of snackopties knallen van de krachtige kleuren en zijn perfect voor elke gelegenheid die wat extra glans nodig heeft. Naast elkaar geplaatst lijken een roze en een blauwe smoothiebowl wel iets uit een sprookje. Dus als je een speciale gelegenheid wilt opleuken, zoals een verjaardagsbrunch of een babyshower, dan kan dat heel eenvoudig met ons recept.
Kleurrijke gerechten zijn altijd heerlijk, dus als je op zoek bent naar meer van dit soort gerechten, hebben we genoeg recepten voor je om te bekijken. Ga bijvoorbeeld voor een prachtigebraam smoothie bowl of een prachtige groene avocado smoothie bowl . Je kunt ook een verleidelijke gele tropische smoothie bowl maken.
Met de kleur van de oceaan slaat een blauwe smoothiebowl met spirulinapoeder bij elke lepel neer als een golf op je smaakpapillen. Het poeder geeft een zacht vleugje zoete, oceanische noten die je bijna meenemen op een oceaanavontuur. De skyr met kokossmaak helpt daarbij en de smoothie is zowel zoet als fris. Overgoten met granola, chiazaadjes en sappige bessen krijgt de kom een heerlijke nootachtige smaak met een vleugje fruit.
Bestemming: tropisch eiland. De zon schijnt en de wind voert verkoelende briesjes met zich mee. Word wakker met een stralend ontbijt of geniet van een opkikkertje in de namiddag met de roze smoothie bowl met pitaya - ook als je niet op vakantie bent. Met de zoete en tropische smaak van het poeder van de dragon fruit (pitahaya) en de kokosnoten van de skyr, neemt deze prachtige roze smoothie bowl je net zo makkelijk mee op een tropisch avontuur. Voeg een paar sappige bessen en wat knapperige granola toe en je hebt het recept voor je nieuwe favoriete snacks.
Deze kleurrijke smoothies zijn perfect om je dag vrolijk mee te beginnen. Maar je hoeft de kleuren niet te beperken tot de smoothies, dus waarom maak je er geen culinaire regenboog van? Zoek kleurrijke en smaakvolle toppings om de vrolijkheid te versterken en je ogen te lokken.
Bessen zijn altijd een goede keuze als topping voor een smoothie bowl. Gebruik frambozen en bessen op de roze smoothie bowl en bosbessen en bessen op de blauwe smoothie bowl om de twee verschillende kleuren te benadrukken. Je kunt ook kiezen voor overig kleurrijk en fruitig beleg, hetzij met dezelfde kleur, zodat ze bij roze en blauw passen, of met een andere kleur, bijvoorbeeld groene kiwischijfjes of blokjes sinaasappel mango, om een mooi contrast te creƫren.
Hoewel granola en chiazaadjes niet veel kleur toevoegen, gebruiken we ze als toppings in dit recept. Beide zijn goed voor zowel een blauwe als roze smoothie bowl omdat ze smaak en substantie geven. Bovendien laten de neutrale kleuren meer ruimte over voor de overig ingrediƫnten. Plakjes banaan kunnen hetzelfde doen.