Gekookte kreeft
|
1 |
---|---|
Garnalenschalen
|
250 g |
Boter
|
100 g |
Venkelknol, in plakjes gesneden
|
½ |
Gele ui, in plakjes gesneden
|
1 |
Knolselderij, in blokjes gesneden
|
¼ |
Tomaten, in blokjes gesneden
|
2 |
Knoflookteentjes, in plakjes gesneden
|
2 |
Tomatenpuree, geconcentreerd
|
2 el |
Komijnzaad
|
1 tl |
Wittewijnazijn
|
200 ml |
Water
|
1 L |
Slagroom
|
500 ml |
Citroen
|
½ |
Zout en zwarte peper
|
Water
|
1 el |
---|---|
Bruine suiker
|
2 tl |
Azijn voor het inleggen
|
1 tl |
Olijfolie
|
1 el |
Zout
|
½ tl |
Komkommer, in stukken
|
½ |
Venkelknol
|
½ |
Sjalot
|
1 |
Verse dille, fijngehakt
|
2 el |
Boter
|
50 g |
Citroensap
|
1 tl |
Zout en zwarte peper
|
Bisque is een stevige en traditionele zeevruchtensoep die zijn oorsprong vindt in Franse kust- en vissersplaatsen. Tot op de dag van vandaag blijft het een populair nationaal gerecht in heel Frankrijk en is het een van de grootste culinaire exportproducten van het land, waarvan wereldwijd in vele restaurants en huizen wordt genoten. Hoewel de ingrediënten variëren, blijft de essentie van de bisque trouw aan het origineel: een rijke en romige zeevruchtensoep boordevol smaak.
De geschiedenis van bisque van zeevruchten is eenvoudig: het gerecht werd gebruikt in Franse vissersgemeenschappen als een manier om zeevruchten te bewaren. Het vond echter al snel zijn weg omhoog naar de Franse aristocratie en wordt zelfs vandaag nog beschouwd als een gerecht van hoogstaande smaak en elegantie.
Inmiddels is de bisque van zeevruchten overal ter wereld een populaire en verfijnde keuze geworden, die een vleugje Frans karakter aan de eettafel geeft.
Smaak is alles als het gaat om de perfecte zeevruchtenbisque. De verse zeevruchten krijgen een rijke en romige textuur en worden perfect in balans gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Deze Franse klassieker, met een smaak om nooit te vergeten, is door de eeuwen heen een favoriet gebleven.
Een bisque van zeevruchten kan in de koelkast 4-5 dagen worden bewaard en worden opgewarmd om er steeds weer van te genieten. Zorg ervoor dat je hem in een afsluitbare schaal bewaart om te voorkomen dat de rijke smaak van het krabvlees verloren gaat. Verwarm de soep langzaam en op laag vuur, zonder te koken, totdat deze gloeiend heet is.
Ga zoals altijd op je eigen oordeel af bij je beslissing om iets opnieuw op te warmen of te consumeren. De gebruikelijke risico's bij het opwarmen van zeevruchten gelden en het is belangrijk om te controleren of er tekenen zijn van bederf, zoals een verandering in geur.