In plaats van spiegeleieren kun je ook zachtgekookte eieren serveren bij de biksemad.
Je kunt aan de kapersdressing eventueel wat extra mosterd toevoegen.
Het smaakt ook goed met een gemarineerde haring bij de groentebiksemad.
Kookroom
|
150 ml |
---|---|
Grof gehakte augurken
|
75 g |
Ui, grof gesneden (ongeveer 50 g)
|
1 |
Dijonmosterd
|
1 el |
Suiker
|
¾ tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Kappertjes, uitgelekt
|
50 |
Boter
|
15 g |
---|---|
Koude geschilde aardappelen, in grote blokjes
|
600 g |
Verse of ontdooide sperziebonen
|
300 g |
Ongeschilde appels, in partjes
|
2 |
Gehakte platte peterselie
|
100 g |
Grof zout
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|
Boter
|
20 g |
---|---|
Eieren
|
4 |
Geroosterd roggebroden
|
---|