Biksemad met meer groenten
45 min.
Biksemad... dat lust bijna iedereen. Probeer deze variant eens; biksemad met meer groenten, uitsluitend bereid met groenten en met een heerlijke gekruide dressing. Biksemad met meer groenten is gemakkelijk te maken en de gekruide dressing, geïnspireerd op tartaarsaus, geeft veel smaak aan de groenten.
Bereidingswijze
Kapersdressing
Biksemad
Spiegeleieren
Bij het serveren
Tips
In plaats van spiegeleieren kun je ook zachtgekookte eieren serveren bij de biksemad.
Tips
Je kunt aan de kapersdressing eventueel wat extra mosterd toevoegen.
Tips
Het smaakt ook goed met een gemarineerde haring bij de groentebiksemad.
Ingrediënten
Kapersdressing
Kookroom
|
150 ml |
---|---|
Grof gehakte augurken
|
75 g |
Ui, grof gesneden (ongeveer 50 g)
|
1 |
Dijonmosterd
|
1 el |
Suiker
|
¾ tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Kappertjes, uitgelekt
|
50 |
Biksemad
Boter
|
15 g |
---|---|
Koude geschilde aardappelen, in grote blokjes
|
600 g |
Verse of ontdooide sperziebonen
|
300 g |
Ongeschilde appels, in partjes
|
2 |
Gehakte platte peterselie
|
100 g |
Grof zout
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|
Spiegeleieren
Boter
|
20 g |
---|---|
Eieren
|
4 |
Bijgerecht
Geroosterd roggebroden
|
---|