Biksemad
30 min.
We hebben een makkelijk en snel recept voor biksemad voor je. Biksemad is een Deens gerecht dat ook wel gehaktschotel wordt genoemd. Het wordt meestal bereid met restjes vlees en geserveerd met spiegeleieren en rode bieten. Wij voegen een kleine twist toe - een frisse pastinaakdressing als bijgerecht. Biksemad is in wezen een gerecht met restjes dat heerlijk smaakt en overal ter wereld bekend is. Het enige verschil is wat de basis is - aardappelen, rijst, vlees of groenten. Gebruik wat je in huis hebt en maak je eigen biksemad.
Bereidingswijze
Pastinaakdressing
Biksemad
Tips
Ravigottesaus is een zoete mosterdsaus. Je kunt ook een zoete mosterd of een Dijon-honingmosterd gebruiken.
Ingrediënten
Pastinaakdressing
Crème fraîche
|
250 ml |
---|---|
Ravigotte saus
|
1½ el |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Pastinaken, in kleine blokjes (ongeveer 200 g)
|
4 |
Rode appel (ongeveer 125 g)
|
1 |
Gehakte platte peterselie
|
4 el |
Biksemad
Boter
|
100 g |
---|---|
Stukjes vlees, bijvoorbeeld lamsvlees, rundvlees of varkensgebraad (in blokjes van ongeveer 1½ x 1½ cm)
|
|
Grof gehakte uien (ongeveer 300 g)
|
4 |
Gekookte aardappelen, in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm
|
1 kg |
Worcestershire saus
|
el |
Grof zout
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|