Bietenhummus

Bietenhummus

45 min.
Deze bietenhummus met kikkererwten is een heerlijke dip voor bij de borrel, maar is ook lekker met frites en groenten. Niet alleen de kleur, maar ook de smaak zullen opvallend zijn goed zijn. Verras vooral je familie en vrienden met deze zelfgemaakte bietenhummus!
https://www.arla.nl/recepten/bietenhummus/

Bereidingswijze

  • Kook de bieten in licht gezouten water voor ongeveer 30 minuten (tot ze gaar zijn). Giet het water af en stoom ze droog. Je kan ook voorgekookte bieten gebruiken, dan hoef je ze niet voor te koken. Doe de bieten, kikkererwten, skyr en knoflook in een blender en mix het tot een smeuïge hummus. Voeg citroensap, zout en peper toe. Proef of de hummus op smaak is en garneer vervolgens met skyr, olijfolie, sesamzaadjes, walnoten en tijm. Serveren maar!
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Rode bieten
2
Kikkererwten uitgelekt gewicht 225 gram
1 blik
2 el
Teentjes knoflook
2
Citroensap
2 tl
Zout
1 tl
Peper
Topping
Olijfolie
Sesamzaadjes
Walnoten
Tijm