Gist
|
10 g |
---|---|
Koud water
|
250 ml |
Olijfolie
|
2 el |
Grof zout
|
¾ tl |
Durumvolkorenmeel
|
125 g |
Sterk tarwemeel (ook wel doppio 00-meel genoemd)
|
250 g |
Tomatensaus (bijvoorbeeld pizzasaus)
|
300 ml |
---|---|
Geraspte mozzarella 15%
|
200 g |
Grote briketten met hoge calorische waarde (ongeveer 2,5 kg). Gebruik voor gasbarbecues keramische briketten.
|
50 |
---|
Grote garnalen, gekookt en gepeld
|
300 g |
---|---|
Lente-ui, in dunne ringen
|
150 g |
Kleine knoflookteentjes, fijngehakt
|
3 |
Citroenschil (onbehandeld), fijngeraspt
|
2 tl |
Versgeperst citroensap
|
2 el |
Olijfolie
|
1½ el |
Een handvol verse basilicum, fijngesneden
|
|
Grof zout naar smaak
|
|
Versgemalen peper
|
Verse basilicum naar smaak
|
---|
De perfecte combinatie van sappige garnalen, gemengd met verse knoflook en basilicum, op een bedje van gesmolten mozzarella. Of je nu een liefhebber bent van zeevruchten of gewoon op zoek bent naar een nieuwe versie van de traditionele pizza: deze knoflookgarnalenpizza wordt zeker een nieuwe zomerfavoriet. Steek de barbecue aan en verheug je erop om je tanden in de krokante korst te zetten! Let op: pizzadeeg moet een dag van tevoren worden gemaakt.
Te laat om de barbecue aan te steken? Geen probleem. Deze pizza kan net zo goed in een oven gebakken worden. Zet twee bakplaten in de oven op ongeveer 250°C om op te warmen, heteluchtstand. Schuif de pizzabodems (zonder topping) op de hete bakplaten en plaats ze aan de boven- en onderkant van de oven, ongeveer 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal de pizzabodems eruit en beleg met de tomatensaus en kaas. Bak de pizza's zes tot acht minuten tot de kaas goudbruin is en de bodems krokant.
In sommige situaties kun je BBQ-saus gebruiken als vervanging voor tomatensaus op een pizza. Deze saus heeft echter een nogal uitgesproken smaak - het is meestal zoeter, met een rokerige, pittige smaak - die de smaak van je hele pizza verandert. BBQ-saus past goed bij toppings zoals kip. Als je het gebruikt voor een ander gerecht dat tomatensaus bevat, is het misschien geen geschikte vervanger omdat de smaken heel anders zijn.
Ja, het gebruik van aluminiumfolie is een populaire methode voor het barbecueën van pizza, vooral voor diegenen die een knapperige korst willen, maar willen voorkomen dat een delicate pizza rechtstreeks op een barbecuerooster wordt overgebracht.
Hieronder kun je lezen hoe je het beste folie kunt gebruiken (zorg ervoor dat je stevige folie gebruikt om scheuren te voorkomen en ervoor te zorgen dat de pizza niet aan de folie blijft plakken):
Baktijden variëren afhankelijk van de temperatuur van je barbecue en de grootte van je pizza.
Een pizzasteen hoeft niet te worden geolied of bestrooid met bloem voor het bakken. Hoewel het niet nodig is, kun je de steen met bakpapier beleggen als je bang bent dat je verse deeg eraan blijft kleven.
Als je een nieuwe pizzasteen gebruikt, maak deze dan van tevoren schoon door deze af te vegen met een vochtige doek
Laat de pizzasteen nooit weken - door het absorberen van het water kan de steen barsten.
Wil je de smaak en textuur van een gegrilde pizza, maar heb je geen pizzasteen? Leg de pizza dan gewoon rechtstreeks op de grill. Deze methode is echter een beetje lastiger en vereist enige finesse om te voorkomen dat de korst verbrandt.