Bao buns
Bereidingswijze
Bao buns
Chilichampignons
Garnering
Bao buns
Ingrediënten
Bao buns
Gist
|
25 g |
---|---|
Melk
|
150 ml |
Water
|
100 ml |
Kookolie
|
1 el |
Bruine suiker
|
1 el |
Algemeen bloem
|
360 g |
Bakpoeder
|
½ tl |
Zout
|
2 snufje |
Chilichampignons
Portobellochampignon
|
450 g |
---|---|
Boter
|
2 el |
Chilisaus
|
2 el |
Sriracha saus
|
2 el |
Japanse sojasaus
|
2 el |
Vloeibare honing
|
2 el |
Garnering
Lente-ui
|
1 |
---|---|
Mayonaise
|
100 ml |
Verse koriander
|
1 bosje |
Geroosterde sesamzaadjes
|
2 el |
Bao, luchtige broodjes met hartige vullingen
Gestoomde bao buns met hartige vulling zijn een onweerstaanbaar Aziatisch streetfood. Het woord bao betekent gewoon broodje, en bao's zijn er in allerlei vormen en vullingen. De open bao is een populaire versie, vaak gevuld met smakelijk varkensvlees, rundvlees, eend of garnalen. Onze versie is vegetarisch, met portobello's en srirachasaus waarmee je je broodje zo pittig kunt maken als je wilt.
Probeer deze smakelijke variaties van bao buns
Gestoomde bao buns kunnen met een bijna oneindig aantal vullingen worden geserveerd. Voor vleesliefhebbers zijn buikspek, pulled BBQ-rundvlees en hoisin eend misschien wel de populairste vullingen. Met miso bestreken zalm of tempuragarnalen zijn de perfecte keuze voor een versie met zeevruchten. Vegetarische bao's kunnen worden gevuld met champignons of met miso bestreken aubergine. Sla, koriander, zilveruitjes en een frisse Aziatische koolsla zijn perfecte aanvullingen op de hartige vulling. Voeg tot slot extra vocht en smaak toe met een mengsel van sriracha en mayo, dat je zo heet maakt als je zelf wilt.
De vegetarische variant
Bao's zijn zeker niet alleen voor vleeseters. Onze vegetarische versie met champignons zal zelfs de meest fervente vleesliefhebber tevreden stellen. De truc is om de champignons in boter te bakken tot ze een diepe smaak en een bruin gebakken oppervlak met een zachte kern krijgen. Andere vegetarische mogelijkheden zijn met miso bestreken aubergine, gemarineerde tofu en pittige bloemkool.