Banoffee-taart

Banoffee-taart is een verleidelijk lekkere taart die perfect is voor elk feest en op verschillende creatieve manieren kan worden belegd. De knapperige chocolade als topping helpt de zachte, fruitige vulling in evenwicht te brengen.
Ingrediënten
Taartbodem
Eieren
|
4 |
---|---|
Poedersuiker
|
100 g |
Algemeen bloem
|
60 g |
Aardappelzetmeel
|
70 g |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Bakpoeder
|
1 tl |
Vulling en glazuur
Bananen
|
4 |
---|---|
Vers geperst citroensap
|
1 tl |
Volvette room
|
400 ml |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Karamelsaus of dulce de leche
|
400 g |
Garnering
Pure chocolade
|
25 g |
---|---|
Cripsy chocoladesnoepjes (bijvoorbeeld Maltesers of M&M's)
|
150 g |
Bereidingswijze
Banoffee-taart
Kun je banoffee-taart invriezen?
Het is absoluut mogelijk om de banoffee-taart in te pakken en vervolgens in te vriezen, zodat hij langer houdbaar is. Zorg er alleen wel voor dat hij helemaal is afgekoeld.
Worden bananen bruin in banoffee-taart?
Bananen worden van nature na verloop van tijd bruin, maar in het geval van de banoffee-taart moet het mengen met citroensap, room en vanillesuiker ervoor zorgen dat de vulling haar aantrekkelijke geelwitte kleur behoudt.
Wat kun je maken met restjes karamelsaus?
Of je het nu op ijs sprenkelt, toevoegt aan gesneden fruit voor een snel tussendoortje of er een cheesecake mee opwaardeert, karamelsaus maakt bijna alles lekkerder!
Een frisse kijk op een klassiek dessert
Deze taart is een vernieuwde versie van de klassieke banoffee pie, die in de jaren zeventig populair werd in het Verenigd Koninkrijk, maar misschien zijn oorsprong vindt in de VS (daarover lopen de meningen uiteen). Hoe dan ook, onze bananentraktatie met karamel en chocolade zal zelfs de grootste zoetekauwen tevreden stellen.
De ultieme traktatie
Hoewel dit recept bedrieglijk eenvoudig te maken is, is het door de lagen, het kleurcontrast, de smaakcombinatie en de mooie chocoladetopping het perfecte pronkstuk om je vrienden mee te verrassen. Ze zullen zeker een tweede, derde en misschien zelfs een vierde stuk willen!
Tips voor het voorbereiden van een feest
Wil je deze opvallende taart nog meer laten schitteren voor een speciaal feest? Dat kan gemakkelijk door de topping te veranderen. Verkruimelde macarons, bonbons, pralines, chocoladepretzels – alle soorten zoete lekkernijen doen het goed, dus wees creatief! Als je bij het bananenthema wilt blijven, gebruik dan in chocolade gedoopte gedroogde plakjes banaan.
Bewaaradviezen
Om de taart vers te houden kun je hem het beste in een luchtdichte bak op een koele, droge plaats bewaren. Als je de taart in de koelkast wilt bewaren, wikkel hem dan in plastic zodat hij geen ongewenste geuren opneemt.
