Baked oats met blauwe bessen en skyr

Baked oats met blauwe bessen en skyr

Baked oats, oftewel ‘gebakken havermout’ in het Nederlands. Dit is een heerlijk maar vooral gezond ontbijt. Door de toevoeging van ei wordt het een warm ontbijt dat lijkt op een cakeje, maar dan smeuïg van binnen. Het mooie is dat je dit het hele jaar door kan bakken omdat alle ingrediënten het hele jaar door te krijgen zijn. Zijn er geen verse blauwe bessen te krijgen? Dan kan je ook heel goed diepvries fruit gebruiken. Serveer deze baked oats met skyr naturel, of probeer eens een van de andere smaken skyr zoals aardbei of bosfruit. Die smaken hier ook erg lekker bij.
https://www.arla.nl/recepten/baked-oats-met-blauwe-bessen-en-skyr/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op voor op 200 graden. Zet de vier schaaltjes ook alvast in de oven zodat ze al goed warm zijn.
  • Mix de eieren, havermout, banaan, olijfolie, siroop, baking soda en zout in 2 minuten goed door elkaar. Voeg vervolgens de stukjes amandel toe en roer nog even kort door.
  • Doe de helft van de blauwe bessen op de bodem van de voorverwarmde schaaltjes. Verdeel hierna het deeg over de schaaltjes. De rest van de blauwe bessen mogen weer op het deeg. Bak vervolgens 25 minuten in de oven, daarna even laten afkoelen.
  • Serveer de baked oats met de skyr.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Havermout
40 g
Eieren
4
Bananen
4
Ahornsiroop
2 el
Olijfolie
½ el
Baking Soda
2 tl
Zout
1 tl
Gehakte amandelen
40 g
Bosbessen
150 g
400 g