vezels | 23,5 gram vezels |
eiwit | 169,9 gram eiwit |
koolhydraten | 218,6 gram koolhydraten |
vet | 176,8 gram vet |
Zalmfilet zonder huid
|
600 g |
---|---|
Zoutflakes
|
2 el |
Lichtbruine suiker
|
1 el |
Gemalen gember
|
1 tl |
Chilivlokken
|
1 tl |
Volvette room
|
200 ml |
Sap en fijn geraspte schil van een limoen
|
1 |
Knoflookteentje
|
1 |
Verse koriander, fijngehakte
|
|
---|---|
Jasmijnrijst
|
4 porties |
Broccoli
|
1 |
Geroosterde sesamzaadjes
|
2 el |
Voor dit recept raden we een dampende kom jasmijnrijst en geblancheerde broccoli met sesamzaad aan. Het toevoegen van een vleugje kokos aan de rijst (vervang daarvoor 400 ml water door kokosmelk) zal niet alleen een andere Aziatische smaak aan je maaltijd geven, het combineert ook heel goed met de zalm en saus. In citroen geroosterde krieltjes, gebakken sperziebonen of een knapperige venkel- en kruidensalade zijn ook geweldige combinaties.
Populaire visvervangers zijn tofu, tempeh, bananenbloesems (een paarse en vlezige bloem die groeit onder een bananentros) of jackfruit (een tropische boomvrucht die wordt geteeld in Azië, Afrika en Zuid-Amerika). Elk van deze opties heeft een neutrale smaak en kan tot op zekere hoogte de stevige en vlezige textuur van vis nabootsen.
Je kunt eventuele restjes veilig tot twee dagen bewaren in een luchtdichte bak in het onderste deel van de koelkast waar het het koudst is. Als de restjes langer dan twee uur op kamertemperatuur zijn bewaard, is het veiliger om de vis weg te gooien, omdat schadelijke bacteriën zich kunnen hebben vermenigvuldigd en dan is het niet langer veilig om het nog eten.