vezels | 50,4 gram vezels |
eiwit | 157,6 gram eiwit |
koolhydraten | 332,2 gram koolhydraten |
vet | 52,2 gram vet |
Rijstnoedels
|
200 g |
---|---|
Lente-ui
|
5 |
Kleine gember
|
1 |
Komkommer
|
½ |
Soja bonen
|
250 g |
Rode chilipeper
|
1 |
---|---|
Knoflookteentje
|
1 |
Geraspte verse gember
|
½ |
Geconcentreerd appelsap
|
1 el |
Sesamolie
|
1 el |
Japanse sojasaus
|
50 ml |
Poedersuiker
|
8 g |
Rijstazijn
|
1 el |
Gekookte en ongepelde garnalen
|
500 g |
---|---|
Gezouten geroosterde cashewnoten
|
60 g |
Verse koriander
|
1 bosje |
Limoen
|
1 |
Gerechten met noedels zijn een Aziatisch hoofdbestanddeel en dit recept combineert diverse smaken uit de regio, van sojasaus en sesamolie tot rijstnoedels en garnalen. Deze salade komt goed tot zijn recht wanneer het koud wordt geserveerd, waardoor het een verfrissende optie is voor warme zomerdagen en barbecues.
Iedereen heeft een geweldige noedelsalade nodig in zijn culinaire repertoire, en dit is een van onze favorieten. Deze snel te bereiden salade boordevol smaak kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard voor een stressvrij diner, lunch of bijgerecht. Doe het in een koelbox voor een zomerpicknick als een heerlijke salade die gegarandeerd iedereen zal bevallen.
Als het gaat om bijgerechten, kun je niet fout gaan met een partij goudbruine loempia's. Deze knapperige hapjes voegen niet alleen een welkom textuurcontrast toe, de typisch milde smaken van de loempia's passen ook heel goed bij de gedurfde ingrediënten van de salade. Geroerbakte groenten - alles van broccoli en wortels tot babymaïs en sugar snaps - zijn ook een perfect bijgerecht bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.
Dit recept is het begin van menig spectaculaire maaltijd en dient als een geweldige basis voor eenvoudige experimenten. Vervang de garnalen door gegrilde zalm, kip of dunne reepjes rundvlees voor een compleet nieuwe smaakervaring. Je kunt ook een vegetarische maaltijd maken door de dressing te gebruiken als marinade voor tofu. Snijd een blok tofu in blokjes van 1,5 cm, marineer minstens 30 minuten, giet af (bewaar de eventueel overgebleven vloeistof) en bak 4-5 minuten in een pan. Voeg toe aan de salade, besprenkel met de overgebleven marinade, meng en geniet!