vezels | 20,2 gram vezels |
eiwit | 8,6 gram eiwit |
koolhydraten | 19,2 gram koolhydraten |
vet | 50,1 gram vet |
Avocado's
|
2 |
---|---|
Kerstomaatjes
|
250 g |
Gekookte groene linzen
|
400 g |
Citroen
|
sap van ½ |
Zout naar smaak
|
|
Zwarte peper naar smaak
|
|
Gemengde sla
|
60 g |
Zure room 12%
|
150 ml |
---|---|
Geperst knoflookteentje
|
1 |
Geraspte citroenschil, onbespoten
|
½ |
Gehakte verse peterselie
|
2 el |
Zout naar smaak
|
Avocadosalades zijn een zomerklassieker, waarbij de knapperige saladeblaadjes en de boterachtige zachtheid van de avocado goed bij elkaar passen in een perfect op elkaar afgestemde combinatie. Of de avocado stevig of zacht moet zijn zodat hij bijna smelt in je mond is echt een kwestie van smaak, maar hoe dan ook zullen producten van hoge kwaliteit een groot verschil maken.
Avocado's zijn een klassiek onderdeel van de Mexicaanse keuken en een manier om deze salade te veranderen is door guacamole te maken in plaats van het fruit in zijn geheel te serveren. Pureer de avocado met het limoensap en kleine plakjes rode ui met zout naar smaak. Heerlijk!
Of je nu de voorkeur geeft aan verse tortillachips, geroosterd rustiek brood of eiwitten zoals gegrilde zalm en biefstuk, deze salade is een veelzijdige en smakelijke basis die kan worden gecombineerd met bijna elk ingrediënt dat je maar kunt bedenken.
Zoals voor elke salade geldt, raden we aan om je avocadosalade vers te maken en te serveren om de knapperigheid en textuur van de saladebladeren te behouden, om nog maar te zwijgen van de kleur en smaak van de avocado zelf. Als je het eerder wilt bereiden, wacht dan tot het serveren voordat je de dressing toevoegt, zodat de slablaadjes niet drassig worden. Restjes kunnen een dag in een luchtdichte bak in de koelkast worden bewaard voordat de salade zijn veerkracht begint te verliezen.