Auberginerollatini
Bereidingswijze
Tip
Verreweg de eenvoudigste manier om aubergine voor rollatini in plakken te snijden, zodat je zeker bent van even dikke plakken, is met een mandoline. Dit keukengereedschap maakt het snijden van groente ongelooflijk gemakkelijk en bij de meeste modellen kunt je de instelling wijzigen, zodat je verzekerd bent van plakjes van 1,5 cm. Snijd zonder mandoline eerst de boven- en onderkant van de aubergines af, zodat je ze in evenwicht kunt houden terwijl je in de lengte van boven naar beneden snijdt. Gebruik een scherp mes en let op waar je je vingers houdt.
Vragen over auberginerollatini
Gebruik ons eenvoudige recept voor auberginerollatini om deze ramadan een smakelijke Italiaanse klassieker te serveren. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om er meer over te weten te komen.
Ingrediënten
Tomatensaus met room
|
500 ml |
---|---|
Geraspte mozzarella
|
225 g |
Olie
|
2 el |
Uien, fijngehakt
|
50 g |
Teentjes knoflook, fijngehakt
|
4 |
Aubergines (middelgroot), in de lengte gesneden in plakjes van 1,5 cm
|
2 |
Geitenkaas
|
125 g |
Groene olijven, ontpit en fijngehakt
|
4 |
Verse peterselie, fijngehakt
|
2 el |
Auberginerollatini in tomatensaus
Onze zachte en smaakvolle auberginerollatini met kaas zijn de perfecte combinatie van eenvoudige maar elegante ingrediënten gecombineerd in een lichte maaltijd of bijgerecht in Italiaanse stijl. De plakken aubergine die de kaasvulling omhullen zijn heerlijk zacht. Nadat ze zijn gebakken, kun je ze heel gemakkelijk gebruiken om deze smakelijke gevulde rolletjes te maken. Aubergines zijn van nature vrij mild van smaak met een lichte plantaardige zoetheid, maar ze absorberen heerlijk de smaak van alles waarmee je ze bereidt. De smaken van de vulling met geitenkaas en olijven en van de met knoflook op smaak gebrachte tomatensaus waarin ze worden gebakken, zullen dus helemaal in de aubergine trekken. De dieprode saus met zoete tomaten is heerlijk hartig en romig en vormt de perfecte basis voor deze auberginerollatini.
Gevuld met geitenkaas en groene olijven
Als je alleen al leest over de hartige vulling van deze auberginerollatini loopt het water je al in de mond. De romige textuur van deze vulling is te danken aan de geitenkaas. Deze zachte en kruimelige kaas heeft een karakteristieke boterachtige, wrange smaak die hem perfect maakt voor gerechten als deze.
Op smaak gebracht met groene olijven en verse peterselie, is de rijkdom perfect in balans. De olijven zorgen voor veel scherpte en zout, terwijl de verse peterselie de zelfgemaakte auberginerollatini met geitenkaas een heerlijke peperachtige kwaliteit geeft die de smaak fris houdt.
Snelle en gemakkelijke auberginerollatini, gebakken en gebruind in de oven
Een romige, zachte kaas zoals mozzarella is perfect om over de auberginerollatini te strooien voordat je ze in de oven schuift. De geraspte kaas, die zeer goed smelt, zorgt voor een heerlijk volle gesmolten laag op het gerecht. Wanneer de mozzarella in de oven bruin wordt, kan het bovenste gedeelte zelfs een licht knapperig korstje vormen dat een mooi contrast vormt met de zachte geitenkaasvulling en de romige tomatensaus.
Kijk voor meer heerlijke gerechten met kaas eens naar onze recepten voor sambousek met kaas, eenpanslasagneen kipköfte met kaas.
Experimenteer met klassieke gepaneerde auberginerollatini
Volgens een traditioneel Italiaans recept voor auberginerollatini moet je de aubergineplakken paneren en natuurlijk kun je die methode ook in ons recept uitproberen. Je krijgt een ongelooflijk lekker resultaat door de plakjes met bloem te bestuiven en ze daarna in een losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel te dopen. Je kunt gemakkelijk zelf paneermeel maken met verkruimeld brood, Parmezaanse kaas, peterselie en knoflook. Bovendien weerspiegelt een paneerlaag met deze ingrediënten het smaakprofiel van het gerecht.