
Aspergesalade met ei

Bereidingswijze
Kies de beste asperges
Kies asperges met stevige, felgroene stelen en gesloten punten. Middelgrote asperges hebben de beste smaak en zijn lekker zacht. Je kan ook letten op de uiteinden die je van de asperges afsnijdt. Voelen de uiteinden uitgedroogd of juist slijmerig aan, dan zijn je asperges niet meer zo vers.
Houd de avocado vers met citroensap
Avocado's kunnen snel bruin worden na het snijden. Je kan dit voorkomen door wat citroensap over de gesneden avocado te besprenkelen. Daarnaast voegt het ook nog een licht zuurtje toe aan de salade, extra lekker dus!
Maak indruk met je presentatie
Een prachtige presentatie is natuurlijk het halve werk! De basis van dit gerecht zijn natuurlijk de asperges. Leg je asperges als een waaier op het bord. Leg vervolgens de bacon en avocadoplakjes gelijkmatig over de asperges heen. De gepocheerde eieren zijn natuurlijk het middelpunt van dit gerecht, dus die plaats je zorgvuldig in het midden. Maak af met verkruimelde witte kaas en verse tuinkers.
FAQ: Vragen over aspergesalade met ei
Vraag je je af hoe je het perfecte gepocheerde ei maakt of hoe je de salade het beste kan bewaren? Hieronder beantwoorden we die vragen en meer om je te helpen dit recept te maken.
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
1837 Kcal
vezels | 18,6 gram vezels |
eiwit | 73,1 gram eiwit |
koolhydraten | 27,3 gram koolhydraten |
vet | 161,6 gram vet |
Ingrediënten
Verse groene asperges
|
250 g |
---|---|
Avocado's
|
2 |
Bacon
|
280 g |
Citroensap
|
1 tl |
Eieren
|
4 |
Water
|
1½ L |
Kopje azijn 12%
|
125 ml |
Zout
|
2 tl |
Apetina® witte kaasblokjes
|
150 |
Zwarte peper, grof gemalen
|
|
Cress
|
1 Box |
Verse groene aspergesalade met ei
Op zoek naar een frisse salade die meer is dan alleen ijsbergsla en tomaten? Dan is deze groene aspergesalade met ei echt iets voor jou. Geniet van de knapperige asperges gecombineerd met avocado en bacon. Een gepocheerd ei en een beetje witte kaas maken de salade helemaal af. Probeer het eens uit!
Romige en zoute smaak met avocado, witte kaas en bacon
Deze salade is een perfecte combinatie van zout en romig. De avocado zorgt voor een zachte textuur, terwijl de bacon en witte kaas een zoute smaak toevoegen. Elke hap zit daarmee bomvol heerlijke smaken!
Perfect gepocheerde eieren
Zacht gepocheerde eieren maken echt het verschil en zijn het middelpunt van deze salade! Zijn de eieren perfect gepocheerd? Dan vloeit de eidooier niet alleen prachtig over de salade heen, maar voegt het ook een heerlijke smaak toe aan dit gerecht.
Speciale lunch of avondmaaltijd
Ons recept voor aspergesalade met ei is geschikt voor zowel lunch als diner. Bovendien is het in slechts 30 minuten klaar, waardoor dit recept een uitstekende keuze is voor een doordeweekse lunch of avondmaaltijd. Deze salade is niet alleen heel smaakvol, maar ook een echte eyecatcher op tafel.
Op zoek naar meer manieren om van asperges te genieten? Probeer onze knapperige aspergepizza, een kom groene aspergesoep en eenvoudige ovengeroosterde asperges om nog meer heerlijke maaltijden te ontdekken.
Experimenteer met andere ingrediënten
Je kan allerlei ingrediënten toevoegen om de salade naar jouw smaak te maken. Voeg bijvoorbeeld gekookte groene linzen toe of gebruik verkruimelde fetakaas.
Een dressing maakt een salade natuurlijk helemaal af! Een honing-mosterdvinaigrette is een lekkere toevoeging, helemaal als je deze zelf maakt. Klop simpelweg olijfolie, appelazijn, honing en Dijonmosterd samen met een snufje zout en zwarte peper. Deze dressing past perfect bij de zoute bacon en romige avocado. Liever een frisse twist geven aan deze salade? Probeer dan eens een citroen-peperdressing. Combineer daarvoor het sap van één citroen met olijfolie, fijngehakte knoflook, zwarte peper en een snufje zout.