
Aspergepan met zoete aardappelen

Bereidingswijze
Kies de beste zoete aardappelen
Kies stevige zoete aardappelen met een zo glad mogelijke schil, want aardappelen met veel zachte plekken of scheuren hebben vaak hun beste tijd gehad. Ook zijn de kleinere zoete aardappelen ideaal voor recepten zoals deze, omdat ze sneller koken en een zoetere smaak hebben.
Bak je zoete aardappelen gelijkmatig
Snijd je zoete aardappelen in gelijke stukjes om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bakken. Roer ook af en toe in de pan om te voorkomen dat de stukjes aanbakken. Laat de stukjes licht karamelliseren voor een echte zoete smaak!
Zet de ingrediënten klaar
Een aantal ingrediënten kan je gemakkelijk vantevoren bereiden, zodat je tijd kan besparen! De zoete aardappel snijd je in stukjes en kan je vervolgens een dag in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren. Ook de asperges kan je gemakkelijk voorbereiden. Je snijd de uiteinden van de asperges af en zet ze met de stelen rechtop in een glas of pot met een klein laagje water. Dek de toppen losjes af met een plastic zak en zo bewaar je ze tot vier dagen in de koelkast!
FAQ: Vragen over aspergepan met zoete aardappelen
Een aspergepan met zoete aardappelen is een eenvoudig gerecht om te maken. Mocht je toch vragen hebben, dan hebben wij hieronder al een aantal antwoorden gegeven. Lees verder om meer te weten te komen!
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
1042 Kcal
vezels | 13,9 gram vezels |
eiwit | 12,6 gram eiwit |
koolhydraten | 73,3 gram koolhydraten |
vet | 78,4 gram vet |
Ingrediënten
Zoete aardappel
|
400 g |
---|---|
Olijfolie
|
4 el |
Groene asperges
|
125 g |
Knoflook
|
1 teen |
Rozemarijn
|
1 takje |
Zout
|
|
Peper
|
|
Roomkaas met tomaat
|
100 g |
Romige aspergepan met zoete aardappelen
Onze romige aspergepan met zoete aardappelen is een perfect voorbeeld van een eenvoudig, maar heerlijk recept. De groene asperges passen goed bij de zoete aardappelen en het toevoegen van rozemarijn en knoflijk zorgt voor een lekkere combinatie tussen zoet en hartig.
Zachte zoete aardappelen met een licht knapperige rand
De romige binnenkant en licht knapperige randjes van de zoete aardappelen gaan goed samen met de asperges. Door de aardappelen te bakken krijgen ze niet alleen die zachte, zoete smaak, maar worden ze ook lekker knappig vanbuiten. Ook lekker in combinatie met de zachte asperges!
Roomkaas voor een romig gerecht
De roomkaas brengt alles samen! Niet alleen voegt het meer smaak toe, maar het geeft ook een romige textuur aan het gerecht door alle ingrediënten bij elkaar te brengen in een lekkere saus.
Serveer naast vlees en vis
De aspergepan met zoete aardappelen kan je natuurlijk gewoon op deze manier eten. Heb je iets meer tijd of kook je voor meerdere mensen? Je kan de aspergepan ook gemakkelijk serveren met vlees of vis. De groenten passen bijvoorbeeld erg goed bij geroosterde kip, lamsvlees of gegrilde zalm.
Ontdek ook meer heerlijke aspergerecepten! Geniet van groene asperges met aardappelen, of combineer de asperges met Parmezaanse kaas. Een speciaal gerecht op tafel zetten? Probeer ook eens de asperges in bladerdeeg.
Personaliseer het recept
Je kan dit recept ook makkelijk aanpassen met een paar simpele ingrediënten. Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino toe voor een nootachtige smaak, of wat geroostere pijnboompitten of gehakte amandelen voor een extra crunch. Verder kan je de smaak van het gerecht aanpassen naar jouw wensen! Voeg je liever een citrussmaak toe, kies dan voor tijm. Dragon past ook perfect bij asperges door de anijsachtige smaak.
Je kan ook andere groenten gebruiken, zoals rode paprika's en wortelen. Je kan deze groenten meebakken of zelfs even roosteren. Deze groenten voegen niet alleen een mooie kleur toe, maar passen ook heel goed bij de asperges in het gerecht.