Ook al kook je graag, soms is het fijn om wat gemakkelijke en snelle dinersuggesties te hebben om uit te kiezen. Precies daarom hebben we deze eenvoudige dinerrecepten verzameld, voor maaltijden die barsten van de smaken uit het Midden-Oosten en andere hartige en onweerstaanbare smaken uit de hele wereld. We hopen dat deze eenvoudige maar heerlijke gerechten jou en je gezin inspireren om heerlijke maaltijden te bereiden waarbij je genoeg tijd overhoudt om samen te zijn of te ontspannen in plaats van in de keuken te staan.
Makkelijke dinerrecepten die je vooruit kunt maken en die snel klaar zijn Omdat voor veel van onze snelle en makkelijke recepten uit het Midden-Oosten maar weinig ingrediënten nodig zijn, is boodschappen doen gemakkelijk. De eenvoudige ingrediëntenlijst, met vaak geraspte kaas en kant-en-klare sauzen, maakt deze gemakkelijke dinerrecepten ook probleemloos en eenvoudig.
De meeste van onze snelle recepten kunnen binnen 1 uur worden gemaakt. Er zitten ovenschotels, stoofschotels en pastagerechten bij, waarvan sommige uitgesproken, heerlijke Midden-Oosterse keuken hebben. Dit soort gerechten zijn gemakkelijk op te warmen, waardoor ze geschikt zijn om van tevoren te maken. Zo kun je veel heerlijke maaltijden voorbereiden en ze in de koelkast en vriezer bewaren tot je ze nodig hebt. Door maaltijden voor te bereiden en lekkere restjes te serveren, hoef je minder tijd te besteden aan koken en kun je meer tijd doorbrengen met je gezin en vrienden, of gewoon genieten van een rustig uurtje voor jezelf. De dinerrecepten uit onze top 10 hebben met elkaar gemeen dat ze gemakkelijk, snel en eenvoudig zijn. Ze zijn verder wel heel verschillend, met zeer uiteenlopende groenten, vlees, kaas, kruiden en specerijen die verschillende keukens uit de hele wereld vertegenwoordigen.
1. Kaassambousek
Om een eettafel te dekken die indruk maakt op familie of gasten, heb je een grote selectie hapjes en snacks nodig. Ons gemakkelijke Midden-Oosterse recept voor kaassambousek is zo'n snack. Als je deze lekkernijen van tevoren maakt, raden wij je aan ze eventjes op te warmen in de oven. Door ze warm te serveren ontstaat een heerlijk contrast tussen het deeg en de vulling.
De combinatie van bladerdeeg dat is gefrituurd voor een maximale knapperigheid en een zachte, hartige kaasvulling is geweldig. De met munt, peterselie en venkelzaad op smaak gebrachte vulling van roomkaas en halloumi is levendig en kruidig.
Zie het recept voor de Kaassambousek >
2. Eenpanslasagne
Zoals de naam al zegt, maak je onze eenpanslasagne met één pan. Daarom is deze pastaschotel met mozzarella, ricotta en parmezaan een gemakkelijk dinerrecept dat de afwas beperkt houdt. Het is het perfecte voorbeeld van waarom gemakkelijke dinerrecepten perfect zijn voor drukke tijden.
Door een lekkere kant-en-klare tomatensaus te gebruiken, kun je de bereidingstijd aanzienlijk verkorten zonder afbreuk te doen aan de geweldige smaak. De vlezige lasagnesaus, die wordt gemaakt met zowel rundergehakt als runderbouillon, druipt van de umami. Iedereen aan wie je deze lasagne serveert zal er dan ook van smullen.
Zie het recept voor de Eenpanslasagne >
3. Kip in roomsaus
Een verzameling gemakkelijke dinerrecepten is niet compleet zonder een paar smakelijke suggesties met kip. Deze kip in roomsaus is heerlijk eenvoudig te maken, want je hoeft alleen maar een eenvoudige saus te maken door roomkaas, melk, ui, verse munt en koriander en kruiden te mengen, deze over de kipfilet te gieten en het geheel in de oven te schuiven.
Hoewel de saus dik en romig is, krijgt hij een onderliggende frisheid door de wat zure roomkaas en de levendige kruiden, waardoor hij niet te zwaar wordt. De verkoelende munt en citroenachtige koriander geven een heerlijke smaak aan de milde en malse kip. Serveer dit gerecht met langkorrelige rijst die om de lekkere saus opneemt voor een succes bij gasten van alle leeftijden.
Zie het recept voor de Kip in roomsaus >
4. Midden-Oosterse spaghetti bolognese met aubergine
Als een Italiaanse klassieker met een duidelijke invloed uit het Midden-Oosten je perfect in de oren klinkt, dan is deze bolognese met aubergine precies wat je nodig hebt. De tijdbesparende kant-en-klare tomatensaus wordt op smaak gebracht met basiskruiden uit de Midden-Oosterse keuken – komijn, koriander en chilivlokken – en de in blokjes gesneden aubergine voegt wat textuur toe. De warme specerijen geven het klassieke gerecht extra diepte, een robuuste aardsheid en een heldere citrusachtige kwaliteit waardoor het opvalt tussen onze vele heerlijke, gemakkelijke dinerrecepten. En als je het vooruit wilt maken, kun je het gemakkelijk een paar uur op een laag vuurtje laten staan; dan krijgt de smaak van de vele Midden-Oosterse kruiden meer tijd om zich te ontwikkelen.
Zie het recept voor de Midden-Oosterse spaghetti bolognese met aubergine >
5. Pasta-ovenschotel met witte saus
Een ander gemakkelijk dinerrecept dat verschillende heerlijke keukens samenbrengt is deze pasta-ovenschotel met witte saus. De smakelijke lasagne-achtige ovenschotel bestaat uit pasta met een Italiaanse tomatensaus, op smaak gebracht met klassieke kruiden uit het Midden-Oosten zoals kaneel, en een rijke, Franse bechamelsaus met een vleugje nootmuskaat.
Omdat deze heerlijke witte saus kant-en-klaar is, gaat het maken van deze gelaagde lekkernij ongelooflijk snel. Ongeveer de helft van de bereidingstijd van 45 minuten is oventijd, waarin je andere dingen kunt doen tot het gerecht klaar is en je het kunt serveren.
Zie het recept voor de Pasta-ovenschotel met witte saus >
6. Garnalen in citroen-botersaus
Het snelste gerecht in onze selectie gemakkelijke dinerrecepten is zonder twijfel ons recept voor garnalen met citroen-botersaus. Deze in de pan gebakken zeevruchten worden geserveerd met een kant-en-klare citroen-botersaus en zijn in slechts enkele minuten klaar. De sappige, licht gekaramelliseerde garnalen smaken heerlijk met de delicate en lichtzure citroen-botersaus. Om het geheel wat pittiger te maken, hebben we wat geperste knoflook en chilivlokken toegevoegd om de boterachtige romigheid van de saus te compenseren.
In tegenstelling tot sommige van onze andere gemakkelijke dinerrecepten moet je dit gerecht niet van tevoren maken, omdat de garnalen minder mals worden als ze afkoelen. De korte kooktijd en het fantastische smaakprofiel maken het gerecht toch het proberen waard. Geniet ervan als een lichte snack of serveer het met rijst, couscous of knapperig brood voor het diner.
Zie het recept voor de Garnalen in citroen-botersaus >
7. Aardappelovenschotel met kaas
Deze aardappelovenschotel met kaas maak je met maar een paar ingrediënten, dus boodschappen doen en koken kost nauwelijks moeite. Het is een perfect gerecht voor drukke tijden waarin je veel te doen hebt, maar toch een stevige maaltijd wilt serveren aan je familie en geliefden. Net als veel van onze andere gemakkelijke dinerrecepten staat deze ovenschotel met laagjes aardappelschijfjes, bechamelsaus, parmezaan en mozzarella vooral gewoon in de oven.
In de oven wordt het gerecht heerlijk romig als de kaas smelt en zich vermengt met de rijke saus. Deze saus is boterzacht met een subtiel vleugje nootmuskaat. In combinatie met de milde en licht zoute kaas is het resultaat een aardappelschotel die het hart en de maag van iedereen aan tafel verwarmt.
Zie het recept voor de Aardappelovenschotel met kaas >
8. Aardappelovenschotel met kip
Onze aardappelovenschotel met kip is een heerlijk gemakkelijk dinerrecept dat barst van de smaak. Dit stevige gerecht met gekookte krieltjes, malse kip, knoflook, uien, champignons en groene chilipeper wordt in de oven gebakken met mozzarella, die een heerlijke laag gesmolten kaas vormt. Omdat deze mozzarella al geraspt is, hoef je zelf geen tijd te besteden aan het raspen van de zachte kaas. Je hoeft alleen maar het zakje open te maken en de lekkere kaas over de schotel te strooien. De gesauteerde groenten geven het gerecht een heerlijke diepte met een geweldige umami-smaak en warmte, die ervoor zorgen dat je het veel vaker zult willen maken.
Zie het recept voor de Aardappelovenschotel met kip >
9. Kipköfte met kaas
Köfte is een klassieker uit het Midden-Oosten dus het ligt voor de hand om deze versie met roomkaas toe te voegen aan je repertoire van gemakkelijke Midden-Oosterse dinerrecepten. Deze krokante kipköfte kan worden gebruikt als snack, als voorgerecht of geserveerd met rijst, brood en dips als een hoofdgerecht dat de smaakpapillen prikkelt.
De malse kip en aardappelpuree worden op smaak gebracht met knoflookpoeder, piment en verse kruiden. De roomkaas verbindt deze heerlijke smaken met elkaar en de ietwat zure smaak past uitstekend bij de sappige kip. Deze gepaneerde en perfect goudbruin gebakken balletjes, die knapperig zijn aan de buitenkant en heerlijk vochtig aan de binnenkant, zijn ideaal voor het diner.
Zie het recept voor de Kipköfte met kaas >
10. Aardappelpuree met champignonsaus
Na een lange dag op het werk, op school, of vol klusjes en boodschappen is comfortfood soms alles wat je nodig hebt om je lichaam en ziel te verwarmen. In dat geval is romige aardappelpuree precies wat je goed kunt gebruiken. Dit heerlijke verwarmende gerecht is ongelooflijk gemakkelijk te maken en je hebt er maar heel weinig ingrediënten voor nodig. Door aardappelpuree te mengen met gesmolten boter en champignonsaus wordt de puree romiger en smeuïger dan je ooit had durven dromen.
Aangezien de saus kant-en-klaar is, hoef je niet veel tijd te besteden aan het naar voren brengen van de heerlijke umami-smaak van de champignons. Deze aardappelpuree is dus net als onze andere gemakkelijke dinerrecepten probleemloos! Serveer hem als een heerlijk bijgerecht dat goed past bij gegrilde steak, gebraden kip en een allerlei verschillende groenten.
Zie het recept voor de Aardappelpuree met champignonsaus >