Vijgen, appel en honing als topping voor Arla Skyr
Bereidingswijze
Tips
De ervaring van deze topping hangt sterk af van de vijgen. Dus als je vijgen gaat kopen, ga dan voor de dikke vijgen met een dieppaarse kleur. Zorg ervoor dat je rijpe vijgen kiest die een beetje zacht aanvoelen als je ze aanraakt, want die zorgen voor meer snoep en smaak.
Tips
Creëer een andere zintuiglijke ervaring door de appel anders te snijden, bijvoorbeeld in stukjes of kleine dobbelsteentjes. Je kunt ook kiezen voor een zachter mondgevoel met geraspte appel. In dit geval kun je bijvoorbeeld gehakte hazelnoten of kokosvlokken toevoegen om wat knapperigheid te behouden.
Vragen over vijgen, appels en honing als topping voor skyr
Begin je ochtend met een verfrissende topping van vijgen, appels en honing. We hebben antwoorden op een aantal populaire vragen voor je.
Ingrediënten
Verse vijgen
|
2 |
---|---|
450 g | |
Appel
|
1 |
Honing
|
2 el |
Verse muntblaadjes, fijngehakt
|
4 |
Vijgen met honing, appel en munt - een frisse, zachte en makkelijke topping voor skyr
In de culinaire geschiedenis zijn vijgen en honing al een veelgebruikt duo in keukens over de hele wereld. Deze combinatie is al eeuwenlang geliefd en omarmd en laat zien dat de twee ingrediënten moeiteloos samengaan, en deze topping is geen uitzondering.
De zoete honing en de zachte, sappige vijgen smelten bijna in je mond met de fluweelzachte skyr die de zoetheid aanvult met zijn pittige smaak. Verse appel- en muntblaadjes zorgen voor knapperigheid en een verfrissende toets. De bereiding duurt niet lang, maar toch krijg je een verscheidenheid aan smaken en texturen die zorgen voor een bevredigende maaltijd.
Skyr is de perfecte veelzijdige basis voor verschillende toppings. Als je meer opties wilt die net zo makkelijk en snel zijn als deze, overweeg dan deze appel en framboos topping of deze banaan en chocolade topping. Als je een beetje tijd over hebt, raden we je aan jezelf te verwennen met een gepocheerde peren met steranijs en vanille topping of een aardbei en gebakken rabarber topping.