Je kunt beginnen met het bruinen van de boter om het voldoende tijd te geven om af te koelen terwijl de muffins bakken. Houd het goed in de gaten terwijl het bruin wordt; het kan heel snel van bruin naar verbrand gaan. Zodra het een een goudbruine kleur heeft en een nootachtige geur, haal het van het vuur.
Hetzelfde geldt voor het roosteren van amandelen voor de topping. Ook zij gaan heel snel van geroosterd naar verbrand. Ze beginnen ook een nootachtige geur te krijgen als ze klaar zijn, en ze moeten net goudkleurig zijn als je ze van het vuur haalt.
Boter op kamertemperatuur
|
150 g |
---|---|
Suiker
|
200 ml |
Eieren
|
2 |
Tarwemeel
|
300 ml |
Bakpoeder
|
2 tl |
Arla Biologische halfvolle melk
|
50 ml |
Grote appel (of 2 kleine), in blokjes gesneden
|
1 |
Suiker
|
2 el |
Kaneelpoeder
|
½ el |
Boter
|
60 g |
---|---|
Roomkaas op kamertemperatuuroom temperature
|
150 g |
Poedersuiker
|
150 ml |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Amandelen grof gehakt
|
50 ml |
---|
Of je nu geniet van een rustig moment alleen of ze deelt met gasten, deze muffins zullen zeker iedereen met een zoetekauw charmeren en tevreden stellen. Ze zijn eenvoudig te maken en bevatten de perfecte mix van comfort smaken en een verwennerij van textuur.
Het sleutelelement is de muffin, met knapperig gebakken appelstukjes. Ze voegen een aangename bite toe aan de anders zachte cake, en dankzij hun malsheid en de zoete kaneel die hen omringt, gaan ze naadloos op in textuur en smaak met de smeuïge cake.
Onze kaneel- en appelmuffins hebben de beste frosting bovenop om hun warme, gezellige smaken te complementeren: frosting van gebruinde boter met roomkaas en vanille. Het is bijna als een gewone roomkaasfrosting, behalve dat de boter wordt gebruind voordat deze wordt opgeklopt met de roomkaas. De gebruinde boter voegt een rijke, nootachtige diepte toe met karamelachtige smaaknoten, en gecombineerd met de zuurheid van roomkaas en de zoetheid van vanille, creëert het een luxueuze topping.
De frosting van gebruinde boter dient ook als een decadente decoratie. Je kunt het in elegante krullen of pieken spuiten, of uitsmeren met een spatel of mes voor een meer rustieke uitstraling.
De basis van deze muffins is heerlijk smeuïg en zacht, dus met de amandelen bovenop krijg je een heerlijke knapperigheid. De amandelen zijn tot in de perfectie geroosterd, waardoor hun nootachtige smaak wordt versterkt, wat prachtig samengaat met hun malse appelgeïnfuseerde kruimel. Het roosteren van de amandelen voegt niet alleen een textuurcontrast toe, maar verdiept ook de algehele smaakervaring.
Onze eenvoudige appelmuffins zijn een traktatie voor iedereen met een zoetekauw. Met heerlijke zakjes van sappige appels krijg je een geweldige combinatie van zoete appels, warme kaneel en rijke frosting. Ze zijn een favoriet voor elke gelegenheid, of je nu op zoek bent naar een eenvoudig recept om jezelf te verwennen op een regenachtige middag of als je gasten over hebt. Je kunt ze ook maken voor een smakelijke desserttafel, want ze zullen bijna elk ander dessert gemakkelijk aanvullen.
Serveer ze met onze frisse citroenmuffins, deze prachtig gelaagde frambozenmeringuecake, of een klassieke gekruide gemberwortel plaatcake.
Als je een persoonlijke draai aan deze appelmuffins met kaneel wilt geven, kun je specerijen zoals nootmuskaat of kardemom aan het beslag toevoegen voor extra gekruide muffins. Naast de amandelen bovenop kun je overwegen om fijngehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toe te voegen, en misschien ook bovenop, om de textuur te verrijken en de muffins een meer uitgesproken nootachtige smaak te geven. Je kunt ook een deel van de suiker in het beslag vervangen door bruine suiker om de karameltonen te verdiepen, wat prachtig past bij de kaneelappels. Tot slot zijn appels en rozijnen een klassieke, geliefde combinatie, dus je zult er geen spijt van krijgen als je een handvol rozijnen aan het beslag toevoegt.