Amerikaanse havermoutpannenkoekjes

Amerikaanse havermoutpannenkoekjes

Heb je even wat krachtvoer nodig als ontbijt? Of heb je zin een goed vullende lunch? Probeer deze Amerikaanse pannenkoekjes eens. Dit geeft lang een verzadigd gevoel en ze smaken ook nog eens heerlijk. Win win situatie dus!
https://www.arla.nl/recepten/amerikaanse-havermoutpannenkoekjes/

Bereidingswijze

  • Split de eigeel van het eiwit en klop het eigeel samen met de (karne)melk. Meng de havermout met de tarwebloem, zout, baking soda en de suiker. Klop het eiwit stijf en voeg toe aan het eigeel/melk mengsel en daarna aan het meel mengsel. Roer voorzichtig door elkaar tot alles goed is gemengd. Doe dit niet te lang want dan raak je de luchtigheid van het eiwit kwijt. Bak 12 pannenkoekjes van het beslag. Dit gaat het beste in een koekenpan met antiaanbaklaag met een stukje boter. Bak op lage temperatuur totdat beide kanten bruin zijn. Hou de pannenkoekjes warm tot het serveren. Serveer de pannenkoekjes met de verse ananas en ahornsiroop. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Pannenkoeken
Eieren
2
200 ml
Havermout
60 g
Tarwemeel
80 g
Snufje zout
Baking Soda of bakpoeder
1 tl
Suiker
1 tl
Boter om in te bakken
10 g
Voor erbij
Verse halve ananas
Ahornsiroop
50 ml