Bespaar tijd en bereid de aardbeien-amandeltaart ruim van tevoren voor. Maak een dag van tevoren de bodem van de amandeltaart en het vanilleslagroomglazuur, verdeel het glazuur over de taart en dek de taart af voordat je hem tot de volgende dag in de koelkast zet. Als je het glazuur en de taartbodem laat opstijven, maakt dat de taart alleen maar lekkerder. Voeg vlak voor het serveren de aardbeien toe en garneer de taart met verse muntblaadjes.
Zorg dat je het slagroomglazuur niet te lang klopt, anders verliest het zijn vorm en structuur en wordt het korrelig. Klop het mengsel op gemiddelde snelheid, zodat je gemakkelijker kunt controleren wanneer de room stijf genoeg is. Ook als de keuken te warm is, is het moeilijker om de room te kloppen en luchtig te krijgen. Koel de room in dat geval door de kom met de glazuuringrediënten ongeveer 7-10 minuten in de koelkast te zetten. Zo gaat het kloppen gemakkelijker en krijgt je gemakkelijker de juiste consistentie.
Deze taart met aardbeien, amandelen en een romig vanilleslagroomglazuur is een aangename middagtraktatie bij je koffie of thee. Hieronder lees je meer over het maken van een heerlijke aardbeien-amandeltaart.
Eieren
|
3 |
---|---|
(ca. 2 dl) suiker
|
175 g |
Grof zout
|
¼ tl |
Fijngehakte amandelen
|
175 g |
Vanillestokje
|
1 |
---|---|
Poedersuiker
|
1½ el |
Zure room, 18%
|
100 ml |
Volvette room
|
¼ L |
Aardbeien in vieren gesneden
|
250 g |
---|---|
Verse muntblaadjes
|
Een klassieke aardbeien-amandeltaart is een eenvoudige, luchtige taart vol aardbeiensmaak die je doet denken aan zomerse en warme dagen. Maar deze taart is zo lekker dat je er hele jaar van kunt genieten! De bodem is heel eenvoudig. Je hebt alleen eieren, suiker, zout en - het belangrijkste - fijngehakte amandelen nodig, waarmee je de taart een beetje knapperig en nootachtig geroosterd aroma geeft. De amandelbodem
wordt bedekt met een zachte en zijdeachtige laag glazuur met onder andere slagroom en zure room om de zoete en nootachtige amandel in balans te brengen. Ten slotte wordt de aardbeien-amandeltaart prachtig versierd met rijpe, sappige aardbeien en verse muntblaadjes voor een subtiele zoete smaak. De combinatie van licht zure aardbeien en geroosterde aroma's past goed bij elkaar en smaakt voortreffelijk. Bekijk enkele van onze andere heerlijke taartrecepten, bijvoorbeeld een aardbeiencheesecake zonder oven met een krokant korstje en verse aardbeien of een al even heerlijke vanillecheesecake met tonen van citroen. Voor meer intense en stevige smaken kun je ons recept voor een chocolade-koffietaart proberen, geserveerd met een schep slagroom.
Met een zachte, crunchy bodem, een laagje luchtige slagroomglazuur en een prachtig uitziende aardbeientopping valt deze taart vast bij iedereen in de smaak. De zoete amandeltaart is een perfecte basis voor het glazuur en de verse aardbeien. Er worden rijpe aardbeien gebruikt voor de meest smaakvolle ervaring. Die smaken geweldig in combinatie met de slagroomglazuur; een prachtig duet van zoete en zure noten. Trakteer jezelf en je gezin op een stuk van deze heerlijke en prachtige aardbeien-amandeltaart. Geniet ervan als een lichte middagtraktatie of serveer hem als dessert om je gasten echt te verwennen.
Deze vanille houdt de fruitige en nootachtige smaken van de aardbeien-amandeltaart mooi in balans. De dikke en luchtige textuur van het glazuur, dat wordt gemaakt met vanillezaden, zure room, volvette room en poedersuiker, vormt een perfecte, zoete wolk voor de felrode aardbeien. De poedersuiker stabiliseert het slagroomglazuur en voorkomt dat het smelt of langs de zijkanten van de taart loopt, terwijl er ook vocht aan de taart wordt toegevoegd. Dit glazuur is de perfecte balans tussen mild zoet en pittig zuur met subtiele bloemige tonen.
Maak de aardbeien-amandeltaart nog lekkerder door versgeperst citroensap en fijngeraspte citroenschil toe te voegen aan het glazuur. De citrussmaak past goed bij de zure room en geeft de taart een frisse, zure smaak. Gebruik verschillende bessen die in het seizoen zijn en maak van je taart een driedubbele bessentraktatie door het glazuur te bedekken met aardbeien, frambozen en bramen. De prachtige topping is gewoon prachtig.
Kun je niet zonder koffie? Voeg je favoriete koffie of espresso toe aan het glazuur samen met vanille-extract. Het koffieglazuur voegt waarneembare bitterheid toe die de zoete en zure smaken in het glazuur in evenwicht brengt en heerlijk smaakt met de aardbeien erop.