Aardappelsandwich met dillemayo
30 min.
Aardappelsandwich... Een bekende lunchklassieker op de Deense zomertafel. Aardappelsandwiches smaken gewoon naar zon en zomer, maar eigenlijk kunnen ze het hele jaar door gegeten worden. Hier is een vegetarische versie van de aardappelsandwich met dillemayo - en zowel gebakken als rauwe rode uien. Dillemayo wordt gemaakt met cottage cheese, die wordt gemengd met ei en helemaal glad wordt en veel lijkt op echte mayonaise, maar met veel minder vet. De aardappelsandwiches kunnen voldoende vullend zijn als hoofdgerecht, maar kunnen natuurlijk ook als lunch worden geserveerd.
Bereidingswijze
Dillemayo
Gebakken en rauwe rode uien
Aardappelsandwich
Tips
Maak extra dillemayo. Het is lekker als smeersel in een sandwich of als dip voor groenten.
Ingrediënten
Dillemayo
Cottagecheese
|
200 g |
---|---|
Grofgehakt hardgekookt ei
|
1 |
Fijngeraspte citroenschil
|
1 tl |
Versgeperst citroensap
|
2 tl |
Takjes verse dille
|
100 g |
Grof zout
|
¼ tl |
Versgemalen peper
|
Gebakken en rauwe rode uien
Boter
|
15 g |
---|---|
Rode uien, in halve plakjes (ongeveer 225 g)
|
3 |
Aardappelsandwich
Roggebroden
|
6 plakjes |
---|---|
Koude gekookte aardappelen, in plakjes
|
800 g |
Komkommer, in plakjes (ongeveer 350 g)
|
1 |
Zeezout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Garnering
Takjes dille
|
---|