Aardappelsandwich met dillemayo

Aardappelsandwich met dillemayo

30 min.
Aardappelsandwich... Een bekende lunchklassieker op de Deense zomertafel. Aardappelsandwiches smaken gewoon naar zon en zomer, maar eigenlijk kunnen ze het hele jaar door gegeten worden. Hier is een vegetarische versie van de aardappelsandwich met dillemayo - en zowel gebakken als rauwe rode uien. Dillemayo wordt gemaakt met cottage cheese, die wordt gemengd met ei en helemaal glad wordt en veel lijkt op echte mayonaise, maar met veel minder vet. De aardappelsandwiches kunnen voldoende vullend zijn als hoofdgerecht, maar kunnen natuurlijk ook als lunch worden geserveerd.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/aardappelsandwich-met-dillemayo/

Bereidingswijze

Dillemayo
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Mix op de hoogste stand gedurende ongeveer 3 minuten, of tot het glad is.
  • Zet de dillemayo afgedekt in de koelkast gedurende minstens 15 minuten. Breng op smaak.
Gebakken en rauwe rode uien
  • Laat de boter goudbruin worden in een pan.
  • Bak ongeveer 150 g van de uien op hoog vuur en onder voortdurend roeren gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Hak de rest van de uien fijn.
Aardappelsandwich
  • Rooster de plakken roggebrood in een broodrooster.
  • Leg het brood op borden, besmeer het met dillemayo en verdeel de aardappelen, komkommer, gebakken en rauwe uien over het brood.
  • Bestrooi met zout en peper, garneer met dille en eventueel cashewnoten.
  • Serveer direct met de rest van de dillemayo aan de zijkant.
Eet smakelijk!
Tips

Maak extra dillemayo. Het is lekker als smeersel in een sandwich of als dip voor groenten.

Ingrediënten

Dillemayo
Cottagecheese
200 g
Grofgehakt hardgekookt ei
1
Fijngeraspte citroenschil
1 tl
Versgeperst citroensap
2 tl
Takjes verse dille
100 g
Grof zout
¼ tl
Versgemalen peper
Gebakken en rauwe rode uien
Boter
15 g
Rode uien, in halve plakjes (ongeveer 225 g)
3
Aardappelsandwich
Roggebroden
6 plakjes
Koude gekookte aardappelen, in plakjes
800 g
Komkommer, in plakjes (ongeveer 350 g)
1
Zeezout
½ tl
Versgemalen peper
Garnering
Takjes dille