Aardappelpuree met extra groenten

Aardappelpuree met extra groenten

45 min.
Aardappelpuree met extra groenten is geïnspireerd op de klassieker met aardappelpuree, spek en uien. We hebben een vegetarische versie gemaakt met veel kleurrijke groenten en extra smaak van een mosterddressing en veenbessenjam. Aardappelpuree met extra groenten krijgt een knapperige textuur door noten.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/aardappelpuree-met-extra-groenten/

Bereidingswijze

Aardappelpuree
  • Doe de aardappelen in kokend water en kook ze op laag vuur en met het deksel op de pan gedurende 15-20 minuten, of tot ze goed gaar zijn.
  • Giet het water af en stoom de aardappelen droog.
  • Prak ze grof en roer ze door met de kookroom en het zout vlak voor het serveren.
  • Verwarm de aardappelpuree goed door en breng op smaak.
Mosterddressing
  • Meng de kookroom, mosterd en zout samen en zet de dressing afgedekt in de koelkast voor minstens 15 minuten.
  • Breng op smaak.
Gebakken groenten
  • Laat de helft van de boter goudbruin worden in een koekenpan.
  • Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en droog zijn. Haal de champignons uit de pan.
  • Laat de rest van de boter smelten op hoog vuur, maar laat het niet bruin worden. Bak de pompoen, uien en hazelnoten in 2-3 minuten.
  • Voeg de gebakken champignons, zout en peper toe. Breng op smaak.
Bij het serveren
  • Schep de aardappelpuree in een grote, verwarmde schaal.
  • Verdeel de gebakken groenten erover en serveer direct met mosterddressing en veenbessenjam.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Aardappelpuree
Kruimige aardappelen
1 kg
Water
1 L
Kookroom
100 ml
Grof zout
1 tl
Mosterddressing
Kookroom
100 ml
Dijonmosterd
4 tl
Grof zout
¼ tl
Gebakken groenten
Boter
20 g
Champignons, gehalveerd en in kwarten gesneden
450 g
Rode uien, in dunne partjes (ongeveer 150 g)
2
Geschilde pompoen in hapklare stukjes
200 g
Gehakte hazelnoten
50 g
Grof zout
1 tl
Grofgemalen peper
½ tl
Bijgerecht
Veenbessen jam