Aardappelpuree met extra groenten
45 min.
Aardappelpuree met extra groenten is geïnspireerd op de klassieker met aardappelpuree, spek en uien. We hebben een vegetarische versie gemaakt met veel kleurrijke groenten en extra smaak van een mosterddressing en veenbessenjam. Aardappelpuree met extra groenten krijgt een knapperige textuur door noten.
Bereidingswijze
Aardappelpuree
Mosterddressing
Gebakken groenten
Bij het serveren
Ingrediënten
Aardappelpuree
Kruimige aardappelen
|
1 kg |
---|---|
Water
|
1 L |
Kookroom
|
100 ml |
Grof zout
|
1 tl |
Mosterddressing
Kookroom
|
100 ml |
---|---|
Dijonmosterd
|
4 tl |
Grof zout
|
¼ tl |
Gebakken groenten
Boter
|
20 g |
---|---|
Champignons, gehalveerd en in kwarten gesneden
|
450 g |
Rode uien, in dunne partjes (ongeveer 150 g)
|
2 |
Geschilde pompoen in hapklare stukjes
|
200 g |
Gehakte hazelnoten
|
50 g |
Grof zout
|
1 tl |
Grofgemalen peper
|
½ tl |
Bijgerecht
Veenbessen jam
|
---|