Aardappelpizza

Aardappelpizza is een goede keuze als favoriete pizzarecept van het gezin - want deze aardappelpizza smaakt niet alleen goed, maar vereist ook niet veel ingrediënten in de koelkast. Aardappelpizza is een ietwat alternatieve pizza zonder tomatensaus - maar bevat veel door de heerlijke zelfgemaakte knoflook/chili-olie. Vorm de pizzabodem gerust met je handen, zodat het een rustieke uitstraling krijgt. Pizza met aardappel smaakt heerlijk – en, niet geheel onbelangrijk, is ook goed voor de portemonnee.

Ingrediënten
Chili- en knoflookolie
Olijfolie | 2 el |
---|---|
Sambal oelek of chilipasta | 1 el |
Knoflookteentje geplet | 1 |
Aardappelpizza
Pizzadeeg (ongeveer 600 g) | 2 |
---|---|
Aardappelen in zeer dunne plakjes | 600 g |
Olijfolie | 3 el |
Fijngehakte verse rozemarijn | 3 el |
Vlokken zout | 1½ tl |
Mozzarella, in blokjes | 150 g |
Garnering
Kleine takjes verse rozemarijn | |
---|---|
Vlokken zout | |
Grofgemalen peper |
Bereidingswijze
Baktijd
Chili- en knoflookolie
Aardappelpizza
Tips
Je kunt de pittigheid van de aardappelpizza aanpassen met behulp van chili. Verse chilipepers in plakjes, ingemaakte jalapenos uit een potje of gedroogde chilivlokken - kies je favoriet.
Tips
Je kunt de aardappelschijfjes eventueel bestrooien met zout, dit onttrekt vocht aan de aardappelen en maakt ze minder vochtig.