Aardappelpizza

Aardappelpizza

30 min.
Aardappelpizza is een goede keuze als favoriete pizzarecept van het gezin - want deze aardappelpizza smaakt niet alleen goed, maar vereist ook niet veel ingrediënten in de koelkast. Aardappelpizza is een ietwat alternatieve pizza zonder tomatensaus - maar bevat veel door de heerlijke zelfgemaakte knoflook/chili-olie. Vorm de pizzabodem gerust met je handen, zodat het een rustieke uitstraling krijgt. Pizza met aardappel smaakt heerlijk – en, niet geheel onbelangrijk, is ook goed voor de portemonnee.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/aardappelpizza/

Bereidingswijze

Baktijd
  • 8 - 10 minuten op 275° - heteluchtoven.
Chili- en knoflookolie
  • Roer olie, sambal oelek en knoflook samen in een klein kommetje.
Aardappelpizza
  • Verwarm 2 bakplaten voor in de oven.
  • Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems, of vorm ze met je handen als je begint met deeg dat nog niet is uitgerold (ongeveer 30 cm in diameter). Leg ze op 2 stukken bakpapier.
  • Meng olie, rozemarijn en zout in een kom en meng de aardappelschijfjes erdoor.
  • Verdeel de mozzarella over de pizzabodems en leg de aardappelschijfjes erbovenop. Schuif het bakpapier op de hete bakplaten en bak de pizza's in de oven.
  • Garneer met verse takjes rozemarijn, bestrooi met zout en peper en serveer direct met de chili- en knoflookolie ernaast.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt de pittigheid van de aardappelpizza aanpassen met behulp van chili. Verse chilipepers in plakjes, ingemaakte jalapenos uit een potje of gedroogde chilivlokken - kies je favoriet.

Tips

Je kunt de aardappelschijfjes eventueel bestrooien met zout, dit onttrekt vocht aan de aardappelen en maakt ze minder vochtig.

Ingrediënten

Chili- en knoflookolie
Olijfolie
2 el
Sambal oelek of chilipasta
1 el
Knoflookteentje geplet
1
Aardappelpizza
Pizzadeeg (ongeveer 600 g)
2
Aardappelen in zeer dunne plakjes
600 g
Olijfolie
3 el
Fijngehakte verse rozemarijn
3 el
Vlokken zout
1½ tl
Mozzarella, in blokjes
150 g
Garnering
Kleine takjes verse rozemarijn
Vlokken zout
Grofgemalen peper