Voor onze aardappelovenschotel met kip worden krieltjes gebruikt, dat zijn gewoon aardappelen die uit de grond worden gehaald voordat ze volgroeid zijn, waardoor ze zoeter van smaak zijn. Kies je favoriete krieltjes zoals de zetmeelrijke Russet, Yukon Gold of Idaho, die hun vorm goed vasthouden en niet uit elkaar vallen als ze worden gekookt. Voordat je de krieltjes aan het gerecht toevoegt, kook je ze gaar in water. Strooi de kaas gelijkmatig over het gerecht, maar pas op dat je niet te veel toevoegt zodat het de andere smaken overheerst. Als de aardappelovenschotel met kip klaar is en de kaas is gesmolten en bubbelt, laat je het gerecht een paar minuten rusten om de smaken te laten bezinken en de kaas een beetje te laten opstijven.
Met ons eenvoudige, rechttoe rechtaan recept voor een aardappelovenschotel met kip, kun je een eenvoudige maar heerlijke maaltijd bereiden zonder gedoe. Hieronder lees je er meer over.
Mozzarella
|
225 g |
---|---|
Olie
|
1 el |
Uien, gesnipperd
|
1 el |
Fijngehakte knoflook
|
2 el |
Kipfilet, in kleine stukjes gesneden
|
1 |
Zout
|
1 snufje |
Witte peper
|
1 snufje |
Chilipoeder
|
1 snufje |
Champignons
|
100 g |
Groene chilipeper, in plakjes gesneden
|
1 |
Krieltjes, gekookt
|
Deze aardappelovenschotel met kip is een klassiek comfortfoodgerecht dat vol zit met malse en sappige kip, zachte aardappelen en een flinke portie gesmolten mozzarella erbovenop. En het mooiste? Het gerecht is heel gemakkelijk te maken met een paar basisingrediënten, en alles wat je nodig hebt is een pan en een ovenvaste schaal, zodat je de kaas in de oven kunt bruinen voor het opdienen. Familie en gasten van alle leeftijden zullen zich meteen willen storten op deze gegratineerde aardappelovenschotel met kip vol specerijen en smaken van chilipeper, knoflook en nog veel meer.
Kijk voor meer lekkere en makkelijke recepten met zachte en milde aardappelen eens naar onze gevulde gepofte aardappel met kalkoen en champignonsaus, romige aardappelpuree, of aardappelkibbeh.
Maak je klaar voor wat pit met ons recept voor een gloeiendhete gegratineerde aardappelovenschotel met kip. De toegevoegde pittige groene chilipepers zorgen voor een hartige, heerlijke smaaksensatie. Maar geen nood, de zachte en aardse paddenstoelen zorgen voor een evenwichtige mix van smaken.
De chilipepers geven elke hap een pittige kick, maar net als je denkt dat de hitte te veel is, komen de champignons erbij om de boel af te koelen. Het is als een achtbaan van smaken waar je niet genoeg van kunt krijgen.
Voor het opdienen van deze heerlijke en gemakkelijke aardappelovenschotel met kip heb je veel mogelijkheden. Hij is heerlijk op zichzelf, eenvoudig geserveerd met de pittige kip, milde gekookte aardappelen en gesmolten kaas erbovenop. Een groente erbij kan echter wonderen doen om de rijkdom van het gerecht te doorbreken. Serveer het gerecht eens met een salade van gemengde groenten, koolsla of Midden-Oosterse rucolasalade.
Je kunt de aardappelovenschotel met kip ook combineren met een knapperig stokbroodje of ciabattabroodje, zodat u al het lekkers van de kaas kunt opvegen. Welke optie je ook kiest, serveer het gerecht warm, rechtstreeks uit de oven, om ervan te genieten wanneer het het lekkerst is.
Een aardappelovenschotel met kip is al een gegarandeerd succes, maar je kunt altijd een beetje experimenteren met de ingrediënten. Om wat extra smaak en spanning toe te voegen, kun je een beetje variëren met verschillende kruiden en specerijen.
Voeg voor meer smaakdiepte verse of gedroogde kruiden toe, zoals tijm, rozemarijn of oregano. Een andere goede manier om te variëren is door wat extra groente toe te voegen, zoals gehakte paprika's of courgette. Voeg die gewoon tegelijk met de champignons toe.
En vergeet de kaas niet! Mozzarella is lekker in combinatie met andere soorten kaas, dus experimenteer met verschillende kazen zoals cheddar, gouda, of gruyère, of voeg wat verkruimelde feta toe voor een wranger accent. Met al deze opties zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus veel plezier, wees creatief, en maak de aardappelovenschotel met kip helemaal van jou.