Veggie nacho's

Veggie nacho's

30 min.
Verwen jezelf met een grote kom heerlijke veggie nacho's met een overvloed aan guacamole. Restjes groente hebben nog nooit zo lekker gesmaakt, dus maak van zoete aardappel, pastinaak en tomaat een hemelse snack voor het avondeten. Dit zijn gemakkelijke veggie nacho's die kunnen worden geserveerd als voorgerecht op feestjes of als hoofdgerecht. Dus krijg je vrijdag gasten op bezoek of wil je gewoon thuisblijven om een film te kijken? Veggie nacho's met kaas en heerlijke, levendige smaken zijn precies wat je nodig hebt.
https://www.arla.nl/recepten/veggie-nachos/

Bereidingswijze

Nacho's
  • Fruit uien in olie tot ze helder zijn.
  • Voeg fijngehakte knoflook en chili toe.
  • Schil pastinaak en zoete aardappel en snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Kruiden toevoegen en goed roeren.
  • Voeg tomatenblokjes, kidneybonen en water toe en laat 5-10 minuten sudderen tot de bonen door en door warm zijn.
  • Schik nachochips rond de rand en strooi overal kaas over. Bak op 200°C op hoger en lager vuur gedurende 5-10 minuten tot de kaas goudkleurig is.
Guacamole
  • Halveer de avocado's, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees met een vork samen met de witte kaas.
  • Roer er geperste knoflook, gehakte koriander en limoensap door. Breng op smaak met veel zout en peper.
Eet smakelijk!
Tips

Kaas is de sleutel tot het maken van de beste kom veggie nacho's. Zorg ervoor dat je de geraspte kaas overal strooit, zodat elke knapperige en warme groente een beetje kaas heeft. Dat maakt het verschil.

Tips

Verdeel de nachochips netjes en gelijkmatig over de randen van de ovenschotel. Ze moeten een mooi laagje vormen rond de geroosterde groenten. Op die manier zorg je voor een esthetische presentatie die er absoluut prachtig uitziet met levendige rode chili bovenop en een prachtig groene guacamole-dip ernaast.

Vragen over veggie nacho's

Als je vragen hebt over groente en nacho's met bonen en kaas, nemen we een aantal van de meest gestelde vragen door om je te helpen met je kookavontuur.

Kun je groente in nacho's doen?
Ja, je kunt groente in nacho's doen. Sterker nog, we moedigen je aan om dat te doen. Groente nacho's zijn een uitstekende manier om overgebleven groenten te gebruiken en een heerlijk diner te krijgen.
Welke groenten zijn goed in nacho's?
Zoete aardappel, pastinaak en tomaat vormen een goede basis voor veggie nacho's. Een beetje proteïne toevoegen in de vorm van kidneybonen is ook een populaire optie. Op die manier krijg je een beetje dat Mexicaans/Texaanse gevoel waar de meesten van ons aan denken als we van nacho's genieten. Je kunt ook mixen, matchen en experimenteren met overig.
Wat serveer je bij groente nacho's?
Serveer een grote kom guacamole-kaasdip bij je veggie nacho's - niets komt daarbij in de buurt. Het is het knapperige gecombineerd met het romige en het verfrissende snoep tegenover de kruiden en hitte. Schep een laagje op en geniet.

Ingrediënten

Nacho's
Ui
1
Teentjes knoflook
2
Kidneybonen
1 blikje
Verse rode chili
1
Taco kruidenmix
2 el
Tomaten
2
Pastinaak
1
Zoete aardappel
1
Water
50 ml
Of nacho chips
1 zak
Geraspte mozzarella en cheddar
200 ml
Guacamole
Avocado's
2
Teentjes knoflook
2
Limoen
1
Verse koriander
100 ml
Witte kaas
100 g
Zout en peper

Probeer dit makkelijke groente nacho's recept

Het is niet eerlijk ten opzichte van overige gerechten dat dit nachogroentenrecept barst van de smaak en tegelijkertijd zo gemakkelijk te maken is. Met maar een paar ingrediënten, waaronder restjes groenten die je in de koelkast kunt bewaren, kun je een verrukkelijk gerecht maken waar iedereen van kan genieten. Zoute chips, rijke kaas en een heerlijke kick van de kruiden en de hitte. Deze maaltijd prikkelt dat smakelijke gevoel dat zegt: "Nog eentje, alsjeblieft." En met deze veggie nacho's raden we je aan om er gewoon aan toe te geven.

Met zoete aardappel, pastinaak en kidneybonen

Beladen nacho's hebben de juiste groenten nodig, en als je een restje zoete aardappel, pastinaak en misschien een blik kidneybonen hebt, kun je je hart ophalen. Zoete aardappel en pastinaak lijken misschien ongewone keuzes, maar hun combinatie van zoete en nootachtige smaken past perfect bij de zoute, pittige en kaasachtige smaken van het klassieke nacho gerecht.

Samen met de kidneybonen zorgen ze ook voor een smeltende papperige textuur als je erin bijt. Een van de belangrijkste componenten van een goede maaltijd is een geweldig mondgevoel - en als je nachochips belegt met een beetje guacamole en wat kaasvulling, krijg je letterlijk alles wat je wenst in één hap.

Maak een romige guacamole met kaas

Geen nacho blijft onaangeroerd als je je gasten een romige guacamole kaasdip serveert. Met zijn frisse, heldere smaken geeft het een verfrissend tintje aan een enigszins verwend gerecht. Koriander en limoen zorgen voor een heerlijke pit die de boterachtige en aardse noten van de avocado's helpt uitbalanceren. De guacamole heeft een romige consistentie die op maat gemaakt lijkt om op knapperige nacho's te scheppen, waardoor het perfecte hapklare genot ontstaat dat hemels smaakt.

Deze groente nacho's zijn niet de enige manier om restjes groenten te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld onze gebakken zoete aardappels met rode ui, boerenkool en kaas. Of neem een heel andere weg en probeer een heerlijke quiche met asperges.